Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Vernieuwde Skoda Scala

Netto operational lease 

Wat is netto operational lease?

Netto operational lease is operational lease in afgeslankte vorm. In de basisvorm zijn bij netto operational lease enkel rente, afschrijving en houderschapsbelasting (=motorrijtuigenbelasting) inbegrepen. Afhankelijk van jouw wensen zal de leasemaatschappij ook andere vormen aanbieden. Componenten die dikwijls uit de operational lease worden gehaald, zijn ROB (Reparatie, Onderhouden en Banden) en verzekering. Daarnaast kan op verzoek van de klant een koopoptie aan het contract voor netto operational lease wordt toegevoegd.

Veelgestelde vragen over netto operational lease

Welke kosten zijn inbegrepen bij netto operational lease?

Doorgaans zijn bij netto operational lease rente, afschrijving en houderschapsbelasting (=motorrijtuigenbelasting) inbegrepen. Afhankelijk van jouw wensen kunnen ook andere kosten in het leasetarief worden meegenomen.

Wat zijn de voordelen van netto operational lease?

Off balance financiering kan voor jouw bedrijf een aantrekkelijk voordeel zijn. Daarnaast kan je met netto operational het financiële risico beperken. Netto operational lease biedt je verder meer keuzevrijheid dan full operational lease. Zo kan je bijvoorbeeld zelf de optimale verzekering uitkiezen. Toevoegen van de koopoptie verplicht je tot niets en kan interessant zijn. Als je met de auto of bedrijfswagen goede ervaringen hebt opgedaan, zal je er na de looptijd wellicht graag gebruik van maken.

Wat is het verschil tussen full operational lease en netto operational lease?

Bij full operational lease kunnen alle kosten van het voertuig in het leasetarief worden meegenomen. Naast de rente, de afschrijving en de houderschapsbelasting (=motorrijtuigenbelasting) kunnen ook onderhoud, verzekering, reparaties en bandenvervanging worden meegenomen. Ook brandstof kan worden meegenomen. Netto operational lease blijft doorgaans beperkt tot de rente, de afschrijving en de houderschapsbelasting. Uitbreiding met (enkele) andere kostensoorten zoals hiervoor genoemd, is mogelijk.