Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
bpm-vrijstelling bedrijfswagens

Zakelijk leasen als ZZP’er

Jouw partner in mobiliteit als ZZP'er

Een goede auto of bedrijfswagen die altijd voor je klaar staat - dat is goud waard voor jou als ZZP'er of eigen baas. Elke dag vertrouwen klanten op jouw vakmanschap en service. Daarom kan jij op Pon Center Zakelijk rekenen: jouw persoonlijke leasepartner speciaal voor ZZP'ers en eenmansbedrijven. En als je liever koopt dan least, kan dat natuurlijk ook bij ons.

Welke wagen past perfect bij jouw werk? Welke leaseoptie sluit het beste aan bij jouw financiële situatie? En is kopen misschien slimmer dan leasen? Je vaste contactpersoon staat klaar met deskundig advies en gaat direct voor je aan de slag. Dat is waar wij goed in zijn: we kennen de markt door en door, zijn flexibel en handelen snel. Bij ons krijg je altijd een goede deal!
 

Hoe wil je rijden?

Bij Pon Center Zakelijk heb je allerlei opties als het gaat om het leasen van een auto. Vooral voor ZZP'ers en eenmanszaken hebben we veel keuzes. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar deze populaire lease-opties.

Financial lease

Financial lease is een lening, met jouw auto of bedrijfswagen als onderpand. Maandelijks betaal je een vast bedrag aan rente en aflossing.

Alle overige kosten van de auto of bedrijfswagen komen voor jouw rekening. Dit zijn de belangrijkste voordelen van financial lease:

 • Je houdt financiële ruimte over voor andere investeringen.
 • Je kunt mogelijk profiteren van fiscale voordelen, doordat jouw voertuig op de balans staat.
   

Operational lease

Wil je je als ZZP’er helemaal op je bedrijf kunnen concentreren? Dan is operational lease heel aantrekkelijk. Jouw auto of bedrijfswagen is juridisch en economisch eigendom van de leasemaatschappij.

Alle autokosten kunnen worden opgenomen in het maandtarief. Van administratie en verzekeringen tot en met reparatie en onderhoud: de leasemaatschappij regelt alles voor jou. Dit zijn de drie belangrijkste voordelen van operational lease:

 • Je hoeft niet te investeren.
 • Je loopt geen risico en komt niet voor onverwachte kosten te staan.
 • Je wordt helemaal ontzorgd.
   

Auto zakelijk kopen

Naast de welbekende leasevormen kun je natuurlijk ook jouw auto zakelijk aanschaffen via Pon Center Zakelijk. Je kunt hiermee profiteren van aftrekposten zoals de jaarlijkse afschrijvings- en gebruikskosten van de auto. Daarnaast is de BTW terug te vorderen van aanschaf-, onderhoud, en reparatiekosten. Benieuwd of dit bij jou past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We zetten hierbij de beste opties voor jou op een rij.

We adviseren je graag over alle mogelijkheden rondom zakelijke lease.

Bedrijfswagen lease

Wil je een compleet ingerichte bedrijfswagen leasen? Dan heb je de keuze uit financial lease en operational lease. Bij operational lease kunnen alle extra opties die in of op de bedrijfswagen zijn gebouwd, en de bestickering, in het vaste maandtarief worden meegefinancierd. Ook kan vergelijkbaar vervangend vervoer worden opgenomen in het vaste maandtarief. Afhankelijk van de leasevorm zijn dit jouw voordelen:

 • Financial lease: ruimte voor andere investeringen en eventueel fiscale voordelen.
 • Operational lease: je hoeft niet te investeren, loopt geen financieel risico en wordt volledig ontzorgd.

Occasion lease

Jonge, gebruikte auto’s leasen wordt steeds populairder bij ZZP’ers en eenmansbedrijven. Dat kan met occasionlease. Eigenlijk is occasionlease hetzelfde als operational lease. Jij profiteert dus van de ‘bekende’ voordelen van operational lease: geen risico, geen onverwachte kosten en volledige ontzorging. Maar daar komen nog andere voordelen bij:

 • Jij profiteert van fiscale bijtellingsvoordelen.
 • De occasion is vaak snel leverbaar.
 • Jij kunt profiteren van kortere looptijden.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van zakelijk leasen als ZZP'er?

Dat hangt af van de leasevorm die jij kiest. Bij financial lease rijd je in jouw ideale auto of bedrijfsbus, zonder dat je direct het hele aankoopbedrag hoeft te betalen. Daardoor houd je meer ruimte voor andere investeringen over.

Bij operational lease is de leasemaatschappij de eigenaar van de auto. Je hoeft vaak niets te investeren en loopt geen risico. Alle autokosten kunnen in het vaste maandtarief worden opgenomen, zodat je nooit voor onverwachte kosten komt te staan. Complete ontzorging is nóg een voordeel van operational lease. Van administratie tot onderhoud: de leasemaatschappij regelt ’t allemaal voor jou.

Kan ik als ZZP'er/eenmanszaak beter een auto kopen of leasen?

Dat hangt helemaal af van jouw situatie. Deze vraag kun je daarom beter stellen aan jouw accountant. Die kent jouw situatie en kan berekenen wat voor jou het voordeligst is.