Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Skoda Kodiaq Hero mobiel

20 maart 2024

De nieuwe Škoda Kodiaq

Meer ruimte, comfort, en veiligheid en bedieningsgemak

De Nieuwe Kodiaq is klaar voor de toekomst

De nieuwe Kodiaq tilt SUV-rijden naar een hoger niveau. Met zijn strakkere lijnen, verbeterd interieurconcept voor moeiteloze bediening, nog ruimere interieur en state-of-the-art connectiviteit en veiligheidsfuncties aan boord, biedt hij een ervaring die voorheen ongekend was. De herziene versie van Škoda's grootste SUV debuteert in twee uitvoeringen: de compleet uitgeruste en aantrekkelijk geprijsde First Edition, en de uiterst luxe Business Edition. Beide modellen zijn uitgerust met mild-hybridetechnologie en een automatische DSG-transmissie. De Kodiaq First Edition, beschikbaar vanaf € 44.990*, biedt een exclusieve ervaring, terwijl de Business Edition voor een meerprijs van € 3.000 een uitgebreid pakket aan extra comfort en luxe toevoegt.

Krachtig design en verfijnde functionaliteit

In het nieuwe, krachtige ontwerp van de Kodiaq springen enkele opvallende elementen direct in het oog, waaronder de aangepaste grille en de standaard Full LED matrixkoplampen. Verbeterde bumpers met air-curtains en gestroomlijnde velgen dragen bij aan de uitstekende aerodynamica (met een cW-waarde van 0,282). Het interieur biedt ruim plaats aan vijf passagiers en kan optioneel worden uitgerust als zevenzitter. Bovendien is de bagageruimte gegroeid tot een indrukwekkende 910 liter, uit te breiden tot maar liefst 2.105 liter met de achterbank neergeklapt.

Nieuw interieurconcept

Het nieuwe interieurconcept van de Kodiaq biedt standaard een Virtual Cockpit en een centraal geplaatst touchdisplay. Het gebruiksgemak wordt verder vergroot door slimme draai-drukknoppen met geïntegreerde kleurendisplays, waarmee verschillende functies eenvoudig kunnen worden bediend. Bovendien is de nieuwe Kodiaq altijd online, waardoor toegang tot diverse handige diensten mogelijk is en over-the-air updates kunnen worden uitgevoerd.

First Edition

Met de Kodiaq First Edition viert Škoda de lancering van de nieuwe Kodiaq op de markt. Dit model, dat beperkt beschikbaar is, biedt al een uitgebreide basisuitrusting. Standaard beschikt het bijvoorbeeld over Full LED matrix koplampen en 17 inch lichtmetalen velgen. In het interieur komen luxe en geavanceerde technologie samen met standaard voorzieningen zoals de 10 inch Virtual Cockpit, het infotainmentsysteem met een centraal 10 inch touchdisplay, volledig automatische Climatronic airconditioning met drie klimaatzones en natuurlijk de nieuwe smart dials. Met het KESSY Start & Stop-systeem kan de sleutel in de zak blijven bij het starten van de motor. De voorstoelen zijn verwarmd en smartphones kunnen eenvoudig worden verbonden via Wireless Smartlink. Bovendien maakt de achteruitrijcamera manoeuvreren met de auto eenvoudiger.

Aantrekkelijke luxe

Bij de lancering is de Kodiaq meteen beschikbaar in een uiterst complete en luxueuze Business Edition, voorzien van vrijwel alle denkbare extra's. Opvallende kenmerken zijn in de eerste plaats de indrukwekkende 18 inch lichtmetalen velgen. Het interieur straalt comfort uit, met functies zoals KESSY Advanced (Keyless entry met walk away locking functie), een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie en luxe stoffen bekleding. Daarnaast is er het grote 13 inch centrale infotainmentsysteem inclusief navigatie aan boord. Ook de Virtual Pedal, waarmee de elektrisch bediende achterklep met de voet kan worden geopend, is standaard. Voor optimale veiligheid en comfort beschikt de Kodiaq Business Edition tevens over een alarmsysteem, parkeersensoren voor en achter, en adaptieve cruise control. De Kodiaq Business Edition is beschikbaar vanaf € 47.990*. Dit betekent dat het uitgebreide pakket aan extra's verkrijgbaar is voor slechts € 3.000 extra ten opzichte van de First Edition.

Ook efficiency is standaard

De Kodiaq First Edition en Business Edition worden standaard uitgerust met de 1.5 TSI mHEV-motor (110 kW/150 pk) met mild-hybridetechnologie. Deze technologie maximaliseert de efficiëntie door gebruik te maken van een 48 volt riemaangedreven starter-generator, een lithium-ion batterij en de nieuwste generatie cilinderuitschakeling (ACT+). Daarnaast is de comfortabele 7-traps automatische DSG-transmissie standaard aanwezig.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.