Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Volkswagen ID.7 Tourer GTX rood voorkant

15 maart 2024

Volkswagen ID.7 Tourer GTX

Dynamisch topmodel binnen de ID.-range

Ontdek de Volkswagen ID.7 Tourer GTX

De ID.7 Tourer GTX, Volkswagen's nieuwste topmodel in de elektrische ID.-serie, wordt aangedreven door een aandrijflijn met twee elektromotoren, wat resulteert in een indrukwekkend systeemvermogen van 250 kW/340 pk en 4MOTION vierwielaandrijving. Deze krachtige configuratie biedt niet alleen opmerkelijke prestaties, maar wordt ook gekenmerkt door een sportief ontwerp en een uitgebreide standaarduitrusting, waaronder IQ.Light LED matrixkoplampen en 3D LED-verlichting achteraan. De lancering van deze geavanceerde stationwagon staat gepland voor deze zomer. 

Met zijn twee elektromotoren, waarbij de ene de vooras aandrijft en de andere de achteras, beschikt de nieuwe Volkswagen ID.7 Tourer GTX standaard over vierwielaandrijving. Dit resulteert in een systematisch vermogen van 250 kW/340 pk, waarmee het de krachtigste stationwagon ooit van Volkswagen is. De prestaties zijn indrukwekkend, met een elektronisch begrensde topsnelheid van 180 km/u.

Nieuw 86 kWh accupakket

Het nieuwe 86 kWh lithium-ion accupakket, standaard op de GTX, tilt de prestaties van de Volkswagen ID.7 Tourer naar een hoger niveau. Met een verwachte range van 625 kilometer* en de mogelijkheid tot snelladen met 200 kW, biedt dit accupakket ongekende mogelijkheden. Het opladen van 10-80% duurt onder ideale omstandigheden minder dan 30 minuten.

Rijplezier en gebruiksgemak

Naast indrukwekkende prestaties zorgen verschillende kenmerken voor ultiem rijplezier in de Volkswagen ID.7 Tourer GTX. De 4MOTION vierwielaandrijving maakt een variabele verdeling van de aandrijfkracht mogelijk, ondersteund door standaard elektronische sperdifferentiëlen (XDS+). Bovendien biedt de 4MOTION vierwielaandrijving een verhoogd trekgewicht. Progressive steering en diverse rijmodi zorgen voor een gepersonaliseerde rijervaring, van comfortabel tot dynamisch. Optioneel is Adaptive Chassis Control (DCC) beschikbaar.

Sportief uiterlijk

Het sportieve uiterlijk van de Volkswagen ID.7 Tourer GTX wordt benadrukt door specifieke GTX-accenten, waaronder een nieuwe bumper, een grille in honingraatdesign, carrosserie-elementen in hoogglans zwart en 20 inch lichtmetalen velgen ‘Skagen’ (optioneel 21 inch). Standaard zijn IQ.Light LED matrixkoplampen en verlichte Volkswagen-logo’s voor en achter. Een opvallende nieuwe functie is de dagrijverlichting in pijlvorm. Optioneel kan de Volkswagen ID.7 Tourer GTX worden uitgerust met een groot panoramisch glazen dak met smart glass, dat met een druk op de knop of een stemcommando transparant of ondoorzichtig kan worden gemaakt.

Ruimtelijk

Met een royale wielbasis van 2,97 meter biedt de Volkswagen ID.7 Tourer GTX voldoende ruimte voor vijf inzittenden, terwijl de bagageruimte standaard 605 liter meet, uit te breiden tot een indrukwekkende 1.714 liter met neergeklapte achterbank, wat resulteert in een laadruimte van maar liefst 1,95 meter lengte. De ruimte tussen de wielkasten van 1,00 meter maakt het eenvoudig om grote objecten in te laden.

Sportieve luxe 

In het interieur heerst een sfeer van sportieve luxe. Verwarmde stoelen, bekleed met een combinatie van stof en ArtVelours, zijn verfraaid met een geperforeerd GTX-logo en rode stiksels, die ook terugkomen op het multifunctionele sportstuur, naast andere rode accenten en GTX-belettering. De uitgebreide standaarduitrusting omvat onder meer een augmented reality head-up display, ambienteverlichting met 30 kleuren, een automatische Climatronic airconditioning met drie zones, keyless access en een alarmsysteem.

IDA stemassistent, ChatGPT-integratie

De nieuwe IDA stemassistent reageert op natuurlijke taal en is geïntegreerd met ChatGPT, waardoor gebruikers vragen over diverse onderwerpen kunnen stellen. Met toegang tot verschillende online databases worden deze vragen snel en accuraat beantwoord.

Wellness

Geniet van Wellness-ondersteuning tijdens je rit met de nieuwe Volkswagen ID.7 Tourer GTX, dankzij de beschikbare Wellness-app. Kies uit programma's zoals Fresh Up, Calm Down en Power Break, die de ambienteverlichting, geluidsniveaus, airconditioning, stoelmassage- en ventilatiefuncties, en panoramadak aanpassen voor jouw welzijn tijdens de rit en (laad)pauzes.

Attente assistentie

Geniet van zorgzame assistentie tijdens je reis met de Volkswagen ID.7 Tourer GTX, die comfort, veiligheid en ontspanning biedt in diverse omstandigheden. Optioneel is Park Assist Plus met geheugenfunctie beschikbaar voor volledig automatisch parkeren tot op 50 meter afstand, zelfs thuis. Travel Assist integreert Lane Assist, Adaptive Cruise Control ACC en Emergency Assist, en maakt gebruik van online data voor nauwkeurigere en soepelere werking. Standaardfuncties zijn onder meer Side Assist voor dodehoekwaarschuwing en Exit Warning, die bij het openen van deuren waarschuwt voor naderend verkeer. De Volkswagen ID.7 Tourer GTX maakt gebruik van Car2X om snel te reageren op verkeerssituaties en ontvangt informatie van andere voertuigen en de infrastructuur. Standaard veiligheidsfuncties omvatten Emergency Brake, Front Assist en Dynamic Road Sign display.

De introductie van de nieuwe Volkswagen ID.7 Tourer GTX in Nederland staat gepland voor deze zomer, met prijzen die medio mei worden onthuld.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.