Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Nieuwe Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron performance: tot 641 km range

Krachtig 100 kWh accupakket en achterwielaandrijving

Audi Q6 e-tron met indrukwekkend rijbereik

De Audi Q6 e-tron is vanaf 30 mei verkrijgbaar in de nieuwe performance-uitvoering. Met deze lancering introduceert Audi een nieuwe benaming die symbool staat voor een indrukwekkend rijbereik van hun elektrische modellen. De kracht van deze eerste achterwielaangedreven versie binnen de Q6 e-tron-serie ligt in de combinatie van een elektromotor van 225 kW/306 pk (240 kW/326 pk met launch control) en een 100 kWh accupakket, waarmee een bereik van maximaal 641 kilometer** mogelijk is. De nieuwe Audi Q6 e-tron performance is beschikbaar als Edition, Advanced edition en S edition, vanaf € 71.950*.

Indrukwekkende actieradius en snelle laadtijden

Net als de andere uitvoeringen in de nieuwe elektrische Q6 e-tron-serie, beschikt de Audi Q6 e-tron performance over een accupakket met een capaciteit van maar liefst 100 kWh. Deze eerste achterwielaangedreven versie biedt daarmee een actieradius tot wel 641 kilometer**. Een ander gemeenschappelijk kenmerk is de korte laadtijd. Dankzij de 800 Volt-architectuur kan er bij een snellader met maximaal 270 kW worden geladen. In de praktijk betekent dit dat 10 minuten laden voldoende is om de actieradius met ruim 260 kilometer te verlengen. Het opladen van het accupakket van 10-80% duurt onder ideale omstandigheden ongeveer 21 minuten, waardoor de Q6 e-tron performance bij uitstek geschikt is voor automobilisten die veel kilometers maken.

Krachtig 

Ook op andere fronten excelleert de Audi Q6 e-tron performance. Zijn elektromotor is goed voor een vermogen van 225 kW/306 pk (240 kW/326 pk met launch control) en de maximale trekkracht die aan de achterwielen wordt afgegeven, bedraagt 485 Newtonmeter. Met gebruik van launch control vergt de acceleratie van 0-100 km/u slechts 6,6 seconden, terwijl de topsnelheid elektronisch is begrensd op 210 km/u. Prettig is bovendien dat de Audi Q6 e-tron performance aanhangers met een gewicht tot liefst 2.000 kg (geremd) mag trekken. 

Drie luxueuze Editions om uit te kiezen

Net als de quattro-versies is de achterwielaangedreven Audi Q6 e-tron performance beschikbaar in drie zeer compleet uitgeruste uitvoeringen. Het aanbod begint bij de Edition, die onder andere is uitgerust met LED-koplampen en -achterlichten, 18 inch lichtmetalen velgen, comfort airconditioning (3 zones), MMI met panoramadisplay inclusief navigatie, een elektrisch bediende achterklep met virtual pedal, en diverse geavanceerde rijassistentiesystemen.

De Advanced edition gaat een stap verder met extra's zoals LED-koplampen plus, grootlichtassistent, LED achterlichten pro, het S line exterieurpakket, het comfortpakket, parkeerhulp met afstandsweergave, parkeerassistent plus, omgevingscamera’s en de adaptieve snelheidsassistent.

De topversie, de Audi Q6 e-tron performance S edition, combineert luxe met sportiviteit. Deze uitvoering biedt een sportonderstel, 20 inch lichtmetalen velgen, sportstoelen en het S line interieur. Daarnaast zijn Matrix LED-koplampen, digitale lichtsignaturen, de e-tron Sportsound, het comfortpakket plus, en het MMI passagiersdisplay inbegrepen.

Nieuwe Audi Q6 e-tron Performance-uitvoeringen nu beschikbaar

De nieuwe achterwielaangedreven performance-uitvoeringen maken de Audi Q6 e-tron toegankelijker. De Q6 e-tron performance Edition start bij € 71.950*, terwijl de vergelijkbare quattro-versie € 77.950* kost. Vanaf 30 mei kunnen de performance-modellen worden gepersonaliseerd en besteld via Audi.nl of bij de Audi-dealer. De nieuwe uitvoeringen zijn vanaf het derde kwartaal te testen bij de dealer.

Vanafprijzen Q6 e-tron Performance-modellen
  • Audi Q6 e-tron performance Edition: € 71.950
  • Audi Q6 e-tron performance Advanced edition: € 77.950
  • Audi Q6 e-tron performance S edition: € 83.950

DISCLAIMER 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.