Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Elektrisch rijden duurzaam

Duurzaamheid

Ontdek hoe groen een elektrische auto is

De groenste manier van autorijden

Met een elektrische auto kom je het groenst van A naar B. Dit komt omdat een elektrische auto geen CO2 uitstoot. Daarnaast kunnen veel onderdelen gerecycled of hergebruik worden. Op dit moment dus de schoonste manier van rijden. 

Uitstoot

Een van de grootste milieuvoordelen is dat een elektrische auto geen CO2 en stikstof uitstoot tijdens het rijden. Rijdend op groene stroom komt een elektrische auto uit op een gemiddelde CO2-uitstoot van 10 g/km, terwijl dit voor een auto die op benzine rijdt zo'n 200 g/km is. Zonder twijfel beter voor het milieu! 

Geluid

Elektrisch rijden zorgt voor minder geluidsoverlast. Dit komt door de stille elektromotoren. Dit is fijn voor de inzittenden, maar ook voor de omgeving. Bij lage snelheden moet, zo heeft de Europese Unie bepaald, een elektrische auto altijd een duidelijk hoorbaar continu geluid maken. Dit om de veiligheid van fietsers en voetgangers te waarborgen.  

Recyclen

Met de groeiende populariteit van elektrische auto's neemt ook het aantal geproduceerde batterijen toe. Na verloop van tijd kan de capaciteit van de batterij achteruit gaan, maar gelukkig kunnen we deze batterijen recyclen. Na het aandrijven van elektrische auto's, krijgen ze bijvoorbeeld een tweede leven bij onder andere de opslag van zonne-energie. 

Meer weten over elektrisch rijden bij Pon Center?

Wil je meer informatie of heb je nog vragen over elektrisch rijden? Je leest er alles over op onze veelgestelde vragen pagina.