Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Voordelen Elektrisch Rijden Hero

Voordelen van elektrisch rijden 

Alle voordelen op een rijtje

Een fijne bijtelling 

Lease je zakelijk een elektrische auto en rijdt je hier ook privé meer dan 500 km per jaar in? Dan betaal je bijtelling. Om elektrisch rijden te stimuleren, krijg je vanuit de overheid een gunstig bijtellingspercentage. Zo rijdt je een elektrische auto met 16% bijtelling tot € 35.000. Daarna geldt er een bijtellingspercentage van 22%. 

 

Groenste manier van auto rijden

Rijden in een elektrische auto is de groenste manier van rijden. Met een elektrische auto stoot je geen CO2 of stikstof uit. Hierdoor kan je emissievrij rijden in de stad. Daarnaast kunnen onderdelen van elektrische auto's hergebruikt of gerecycled worden.

Gemakkelijk in onderhoud

Elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, ook je portemonnee wordt er blij van. Een elektrische auto is namelijk goedkoper in onderhoud in vergelijking tot een brandstofmotor. Dit komt door dat een elektrische auto een accu heeft en geen brandstofmotor. Hierdoor zijn er veel minder bewegende, en dus slijtbare, onderdelen. Dit scheelt een hoop in onderhoud en kosten. 

Comfortabel op pad

Een elektrische auto rijdt erg comfortabel. Ze zijn erg stil in vergelijking tot een brandstof exemplaar en daarnaast trekken ze ook nog eens lekker snel op. Een elektrische auto is altijd voorzien van een elektrische versnellingsbak. Ideaal voor als je een keer in de file staat.