Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Elektrisch rijden onderhoud - hero

Onderhoud en kosten

Bespaar kosten met een elektrische auto

Bespaar kosten met een elektrische auto

De aanschaf van een elektrische auto is vaak een grote investering in vergelijking tot een brandstof auto. Daarentegen zijn de kosten van een elektrische auto vele malen lager. Je profiteert namelijk van een hoop financiële voordelen. Zo zijn je onderhoudskosten lager, betaal je geen wegenbelasting en BPM (de belasting die je betaalt als je een nieuwe auto koopt) én betalen zakelijke rijders slechts 16% bijtelling. 

 

Aanschafprijs van een elektrische auto 

De aanschafprijs van een elektrische auto valt gemiddeld hoger uit dan een auto met een brandstofmotor. Dit komt voornamelijk door het kostbare accupakket. Echter zien we de productiekosten van de batterijen de laatste jaren steeds lager worden. Daarnaast zijn alle andere kosten van jouw elektrische auto vele malen lager in vergelijking tot een brandstof auto. Je hebt minder onderhoudskosten, profiteert van belastingvoordeel, minder bijtelling en lagere kosten per kilometer.

Onderhoudskosten elektrische auto

Een elektrische auto is in onderhoud een stuk goedkoper dan een brandstof auto. Dit komt omdat een elektromotor minder complex is dan een verbrandingsmotor. Bovendien heeft een elektrische auto minder bewegende onderdelen en dat betekent ook minder slijtage. Daarnaast hoeven monteurs geen filters te vervangen of olie te verversen. Dit scheelt een hoop in kosten. 

Fiscaal voordeel

Met een elektrische auto bespaar je niet alleen op onderhoudskosten en brandstofkosten, ook profiteer je van belastingvoordelen en subsidies. Zo betaal je bijvoorbeeld geen aanschafbelasting (BPM), profiteer je van een lagere bijtelling (16%) voor een elektrische auto, betaal je geen wegenbelasting (MRB) en kan je profiteren van verschillende subsidies. De overheid stimuleert elektrisch rijden onder andere met de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP). 

Soms zijn er ook regionale of gemeentelijke subsidies beschikbaar, zoals subsidies voor laadpalen of de aanschaf van een elektrische auto voor zakelijk gebruik.

Meer weten over fiscaal voordelig elektrisch rijden bij Pon Center?

Wil je graag direct meer informatie over fiscaal voordelig elektrisch rijden of heb je een vraag over een bepaald elektrisch model? Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!

Nog meer weten over elektrisch rijden?

Je leest er alles over op onze veelgestelde vragen pagina