Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Vernieuwde Audi Q4 e-tron -3

De vernieuwde Audi Q4 e-tron

Krachtiger, grotere range en nóg meer rijplezier

Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron: EV's van 2023

De Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron hebben een aanzienlijke rol gespeeld in de sterke groei van de verkoop van elektrische voertuigen (EV's) van Audi tijdens de eerste helft van 2023, met een indrukwekkende toename van 51,2 procent. Audi heeft nu deze beide modellen grondig geüpgraded, waarbij de focus ligt op een verfijnder chassis, verbeterde aandrijflijn-efficiëntie, meer vermogen, een groter rijbereik dat nu tot wel 547 kilometer* reikt, en snellere laadtijden. Bovendien heeft de Q4 e-tron nu een nieuw en herkenbaar geluidskarakter toegevoegd aan zijn kenmerken.

Snel en slim: verbeterde oplaadmogelijkheden

De Audi Q4 e-tron-modellen zijn uitgerust met een krachtig accupakket van 77 kWh (bruto: 82 kWh), wat dankzij verbeterde accucellen resulteert in sneller opladen met maximaal 175 kW voor quattro-versies en 135 kW voor achterwielaangedreven versies. Het opladen van 10 naar 80 procent duurt nu slechts ongeveer 28 minuten. Om de acculevensduur te verlengen, stopt het opladen automatisch bij 80 procent. De e-tron routeplanner optimaliseert routes met snellaadstations en bereidt het accupakket voor op snel opladen. Bovendien wordt het accupakket nu ook automatisch gekoeld tijdens het rijden of opladen als de temperatuur te hoog wordt.

Krachtig en Efficiënt: De Nieuwe Audi Q4 e-tron 45 Serie

De Q4 e-tron 40 is nu de Q4 e-tron 45 met een nieuwe aandrijflijn, verbeterde efficiëntie en meer vermogen. Zowel de achterwielaangedreven als de quattro-vierwielaangedreven versies hebben nu een nieuwe synchroonmotor met permanente magneet (PSM) op de achteras. Dit resulteert in zuiniger energieverbruik, meer vermogen en een grotere actieradius voor zowel de Q4 e-tron als de Q4 Sportback e-tron. Bijvoorbeeld, de Audi Q4 Sportback 45 e-tron heeft nu een indrukwekkend WLTP-bereik van maximaal 547 kilometer*.

In de vernieuwde Audi Q4 45 e-tron en Audi Q4 Sportback 45 e-tron met achterwielaandrijving levert de elektromotor nu 210 kW (286 pk) vermogen, waardoor ze in slechts 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Als het om de quattro-uitvoeringen gaat, de Audi Q4 45 e-tron quattro en Q4 Sportback 45 e-tron quattro, bereiken ze dezelfde snelheid in slechts 6,6 seconden. De topmodellen, de Q4 55 e-tron quattro en Q4 Sportback 55 e-tron quattro, pronken met een indrukwekkend vermogen van 250 kW (340 pk), waarmee ze in slechts 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u razen. Alle versies hebben een topsnelheid van 180 km/u.

Verbeterde stuurreacties: onderstel met Audi-DNA

Dankzij een verbeterde afstemming van het onderstel biedt de vernieuwde Audi Q4 e-tron meer rijcomfort, meer rijplezier en meer veiligheid. Op alle versies heeft de besturing een directere overbrenging gekregen, waardoor de uitgebalanceerde wegligging en de besturing nog beter met elkaar in harmonie zijn en de carrosserie minder beweegt. Voorzien van het optionele sportonderstel staat de auto 15 mm lager op de weg. 

Nieuwe functie: active lane assist

In combinatie met adaptive cruise control kan de Q4 e-tron nu optioneel worden uitgerust met active lane assist. Bij snelheden van 90 km/u en hoger worden witte pijlen weergegeven in het instrumentarium en op het augmented reality head-up display om aan te geven of het veilig is om van rijbaan te veranderen. De bestuurder kan de automatische rijstrookwissel initiëren door de richtingaanwijzer te gebruiken, waarbij ondersteuning wordt geboden bij het sturen tijdens de manoeuvre.

Rijkere standaarduitrusting

Audi MMI navigatie plus, Audi connect Navigatie & Infotainment en het volledig digitale 10,25 inch instrumentarium Audi virtual cockpit zijn voortaan standaard in alle uitvoeringen te vinden. Het kofferdeksel wordt nu ook automatisch geopend en afgesloten, en in combinatie met de optionele Comfortsleutel reageert het kofferdeksel tevens op voetbewegingen. Stoelverwarming is eveneens standaard.

Direct herkenbaar dankzij ‘character sound’ 

De Audi Q4 e-tron is een uniek exemplaar, niet alleen in termen van zijn uiterlijk en rijgedrag, maar ook op het gebied van geluid. De geüpdatete Q4 e-tron biedt nu als optie een exclusieve akoestische beleving. Dankzij het herkenbare 'character sound' onderscheiden de Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron zich nog sterker van andere elektrische Audi-modellen. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, zijn alle modellen hoorbaar bij snelheden onder 25 km/u, en indien gewenst kan het geluid worden uitgeschakeld via het Audi drive select menu. Binnenkort worden meer specificaties en prijzen voor de vernieuwde Audi Q4 e-tron-modellen bekendgemaakt.

Productie Q4 e-tron uitgebreid naar Brussel

Als reactie op de grote vraag naar de Q4 e-tron-modellen gaat Audi de productiecapaciteit van de modelserie verder uitbreiden. Aanvullend op de productie in het Duitse Zwickau wordt de Audi Q4 e-tron vanaf eind 2023 ook gebouwd in de Audi-fabriek in Brussel. Sinds december 2022 rollen daar ook de Audi Q8 e-tron en Q8 Sportback e-tron van de productielijn.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.