Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Airco Check Hero

Audi aircoservice

Altijd een optimale werking van je airco

Audi aircoservice

Jaarlijks neemt de koelcapaciteit van de airco van je auto af. Daarom adviseren wij om regelmatig de airconditioning van je Volkswagen te onderhouden en bij te vullen.

Waarom aircoservice?

Een goed werkende airconditioning voorkomt onzuivere lucht in de auto waardoor je fris en gezond achter het stuur zit. Daarom heeft Pon Center de gratis aircocheck in combinatie met een onderhoudsbeurt. Er wordt gecontroleerd of de druk in het systeem voldoende is en of er genoeg koude lucht uitgeblazen wordt. Tijdens de aircocheck wordt ook bepaald of de airco onderhoud nodig heeft. Als je op tijd onderhoud doet, verklein je de kans op dure reparaties. Wil je alleen de aircocheck laten uitvoeren zonder onderhoudsbeurt, dan kost de aircocheck € 30.

Audi Aircocheck € 30

Door de airconditioning van jouw Audi op tijd te laten checken, voorkom je tijdrovende en kostbare schade aan de airco. De compressor, leidingen en filters worden gecontroleerd. Aan de hand van een temperatuurmeting wordt gekeken of de airco nog goed werkt. Blijkt dat aircoservice nodig is, dan is de check helemaal gratis.

Aircoservice vanaf € 139

De airco houdt je niet alleen in de zomer lekker koel, maar filtert ook alle vieze stoffen van buiten, zoals uitlaatgassen, pollen en stof. De monteur is ongeveer een uur bezig met de aircoservice inclusief geurbehandeling. Na de beurt presteert de airco weer optimaal.

Airco Service Header

Plan nu je onderhoud

Vervangen van stof- en pollenfilter

Als het huidige filter stofdeeltjes, uitlaatgassen en pollen onvoldoende tegenhoudt, moet het filter vervangen worden. Na vervanging bent je weer zeker van een gezonde lucht.

Vervanging filter vanaf € 19,95.

Airco geurbehandeling

Door het vochtige klimaat en temperatuur- wisselingen in het aircosysteem is de kans op bacterie- en schimmelgroei groot. Dit kan leiden tot nare, muffe luchtjes uit de ventilatieroosters. Om dat tegen te gaan, bevelen wij een airco geurbehandeling aan. Zo ben je weer zeker van schone en frisse lucht. De airco geurbehandeling kost € 39,-.


 

Dit doen wij allemaal tijdens de aircoservice

 • Temperatuurmeting
 • Druk- en lektest
 • Controle van pollenfilter
 • Reinigen airco- en ventilatiesysteem
 • Bijvullen of vervanging koudemiddel
 • Visuele controle
 • Controle van de bediening
 • Anti-geurbehandeling
 • Desinfectie van luchtkanalen (anti schimmel)
Audi grote beurt

Tips voor je airco

Als je tussen de airco-servicebeurten in zelf goed zorgt voor je airco, voorkom je onnodig hoge reparatiekosten. Deze drie tips helpen je op weg!

 1. Gebruik je airco het hele jaar door. Door je airco in de winter ook af en toe aan te zetten houd je het systeem in goede conditie. Zo voorkom je lekkages en reparatiekosten.
 2. Schakel je airco 5 minuten voordat je jouw bestemming bereikt uit. Dit geeft het koudemiddel de kans om op te drogen en ontstaan er geen nare luchtjes.
 3. Zet in de zomer na stilstand van jouw auto eerst alle ramen tijdelijk open, zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. De auto is hierdoor sneller koel en de airco hoeft veel minder hard te werken.