Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
SEAT Airco hero

SEAT Aircoservice

Altijd een optimale werking van je airco

SEAT aircoservice

Jaarlijks neemt de koelcapaciteit van de airco van je auto af. Daarom adviseren wij om regelmatig de airconditioning van je Volkswagen te onderhouden en bij te vullen.

Waarom aircoservice?

Het is belangrijk dat je je airco optimaal laat functioneren. Dit kan alleen wanneer de airco goed wordt onderhouden. Voor je gezondheid, veiligheid en comfort, adviseren wij eens in de drie jaar een Airco servicebeurt uit te voeren.

 • Koele en schone lucht in de auto
 • Optimale functionering van de airco
 • Geen bacteriën, schimmels en nare geurtjes
 • Geen kostbare reparaties

Aircocheck € 30

Door de airconditioning van jouw SEAT op tijd te laten checken, voorkom je tijdrovende en kostbare schade aan de airco. De compressor, leidingen en filters worden gecontroleerd. Aan de hand van een temperatuurmeting wordt gekeken of de airco nog goed werkt. Blijkt dat aircoservice nodig is, dan is de check helemaal gratis.

Aircoservice vanaf € 139

Door zeer kleine lekkages in de leidingen, slangetjes en koppelingen in het aircosysteem, kan je airco het (zeer vluchtige) koudemiddel verliezen. En dat gaat ten koste van de koelcapaciteit.

Tijdens de Airco servicebeurt, inspecteren we je airco van top tot teen en vullen we het aircosysteem weer opnieuw volgens de specificaties af. Daarnaast voegen we een speciale fluor toe, waarmee we een eventuele lekkage later makkelijk kunnen achterhalen. Ook niet onbelangrijk: de geurbehandeling is inbegrepen, zodat jouw SEAT weer lekker fris ruikt.

HERo SEAT Occasioncheck

Plan nu je onderhoud

Vervangen van stof- en pollenfilter

Als het huidige filter stofdeeltjes, uitlaatgassen en pollen onvoldoende tegenhoudt, moet het filter vervangen worden. Na vervanging bent je weer zeker van een gezonde lucht.

Vervanging filter vanaf € 19,95.

Airco geurbehandeling

Door het vochtige klimaat en temperatuur- wisselingen in het aircosysteem is de kans op bacterie- en schimmelgroei groot. Dit kan leiden tot nare, muffe luchtjes uit de ventilatieroosters. Om dat tegen te gaan, bevelen wij een airco geurbehandeling aan. Zo ben je weer zeker van schone en frisse lucht. De airco geurbehandeling kost € 39,-.


 

TIPS VOOR JE AIRCO

Als je tussen de airco-servicebeurten in zelf goed zorgt voor je airco, voorkom je onnodig hoge reparatiekosten. Deze drie tips helpen je op weg!

 1. Gebruik je airco het hele jaar door. Door je airco in de winter ook af en toe aan te zetten hou je het systeem in goede conditie. Zo voorkom je lekkages en reparatiekosten.
 2. Schakel je airco 5 minuten voordat je jouw bestemming bereikt uit. Dit geeft het koudemiddel de kans om op te drogen en ontstaan er geen nare luchtjes.
 3. Zet in de zomer na stilstand van jouw auto eerst alle ramen tijdelijk open, zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. De auto is hierdoor sneller koel en de airco hoeft veel minder hard te werken.

Dit doen wij allemaal tijdens de aircoservice

 • Temperatuurmeting
 • Druk- en lektest
 • Controle van pollenfilter
 • Reinigen airco- en ventilatiesysteem
 • Bijvullen of vervanging koudemiddel
 • Visuele controle
 • Controle van de bediening
 • Anti-geurbehandeling
 • Desinfectie van luchtkanalen (anti schimmel)
04_SEAT_Airco