Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
SKODA ENYAQ iV - Slider 4

Škoda Enyaq iV: opnieuw de bestverkochte EV van Nederland

Škoda zet succesverhaal voort 

De bestverkochte elektrische auto van Nederland

Voor het tweede jaar op rij is de Škoda Enyaq iV de bestverkochte elektrische auto van Nederland. In 2022 verkocht Škoda 5.469 exemplaren van de Enyaq iV en Enyaq Coupé iV. Particuliere en zakelijke klanten kiezen de SUV en SUV-coupé vooral vanwege alle praktische eigenschappen en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Mede door die pluspunten is de Enyaq iV afgelopen jaar ook uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2023.

Een ruime, kwalitatief hoogwaardige SUV

Direct in zijn eerste volledige verkoopjaar schopte de Škoda Enyaq iV het al tot bestverkochte elektrisch aangedreven auto van Nederland. Begin 2022 jaar kreeg het gamma een extra boost met de introductie van de stijlvolle Škoda Enyaq Coupé iV. Met in totaal 5.469 verkochte exemplaren in 2022 mag de Enyaq iV-serie zich opnieuw de bestverkochte EV van Nederland noemen. In de overall-lijst van bestverkochte modellen in 2022 neemt de elektrische Škoda de 9e plaats in. Het succes van de ruime, praktische en kwalitatief hoogwaardige SUV en SUV-coupé heeft er in belangrijke mate aan bijgedragen dat Škoda dit jaar afsluit met een totaal van 14.966 auto’s. Daarmee staat het op de 8e plaats van bestverkochte merken in ons land.

Sympathieke Zakenauto van het Jaar 2023

In 2021 werd de Enyaq iV bij de Zakenauto van het Jaar-verkiezing al uitgeroepen tot ‘Beste nieuwkomer van het Jaar 2022’. Afgelopen jaar zette het populaire model de volgende stap door bij diezelfde verkiezing de prestigieuze titel ‘Zakenauto van het Jaar 2023’ voor zich op te eisen. De jury beargumenteerde de toekenning van de award als volgt: “De Enyaq iV springt eruit vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding. Het is een sympathieke no-nonsense auto met een aantrekkelijke prijsstelling. Het interieur valt op door het hoge afwerkingsniveau. De auto is iets groter, completer en betaalbaarder dan zijn concurrenten.” 

Pluspunten

Het succes van de Enyaq iV en Enyaq Coupé iV kent enkele solide pijlers. Beide modellen hebben een herkenbaar design en een hoogwaardig, ruim en praktisch interieur. Mede door de beschikbaarheid van diverse aandrijflijn- en accupakketvarianten is er voor elke toepassing een geschikte Enyaq iV. Bij de elektrisch aangedreven SUV- en SUV-coupé-modellen is tot en met 7 jaar onderhoud inbegrepen. Bovendien gelden er ruime garantietermijnen (twee jaar op de auto, acht jaar op de accu) en is de restwaardeverwachting gunstig. Iedere koper van een Enyaq iV of Enyaq Coupé iV krijgt gratis een Elektrisch Rijden Training.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.