Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
BWG Crafter - content 7

Profiteer nu nog van de bpm-vrijstelling

Lees alles over de BPM verhoging in 2025 en zero-emissiezones

BPM verhoging voor bedrijfswagens in 2025

Afgelopen periode zijn er belangrijke wetsvoorstellen in het nieuws gekomen over bedrijfswagens, dit heeft mogelijk effect op jouw bedrijf. Lees hier alles over de laatste ontwikkelingen.

BPM verhoging in 2025

Ben je ondernemer en wil je een bestelauto kopen die op benzine, diesel of gas rijdt? Dan kun je vanaf 1 januari 2025 geen gebruik meer maken van de bpm-vrijstelling voor ondernemers. De overheid wil de bpm-vrijstelling voor een bestelauto van de ondernemer (ondernemersvrijstelling) afschaffen. Het doel is om de verkoop van emissievrije of erg zuinige bestelauto’s te stimuleren. Het vaststellen van het bpm-tarief voor  bestelauto’s gaat bepaald worden door de CO2-uitstoot van de bestelauto. Tot en met 31 december 2024 kun je de bpm-vrijstelling nog gebruiken als je voldoet aan de voorwaarden van de ondernemersregeling. Bestelwagens zonder uitstoot zoals elektrisch aangedreven blijven voorlopig wel BPM vrij.

Zero Emissie zones

Gemeenten mogen vanaf 1 januari 2025 een gebied aanwijzen waar geen bestelbussen en vrachtwagens met uitstoot mogen rijden. Hiermee willen gemeenten de CO2-uitstoot in de steden verminderen. Dat gebied is een zero-emissiezone (ZE-zone) en de omtrek hiervan verschilt per gemeente. Vanaf 2025 moeten alle nieuwe vrachtauto’s en bestelauto’s die een zero-emissiezone in willen, emissievrij aangedreven zijn. Voor bestaande vrachtwagens en bestelauto’s geldt een overgangstermijn. Deze regels zijn hier te vinden.

Profiteer nu nog van de bpm-vrijstelling

Nu nog profiteren van de bpm-vrijstelling voor ondernemers? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Interesseformulier
Ik heb interesse in:

Meer weten over de BPM verhoging? 

Bestel snel jouw nieuwe Volkswagen Bedrijfswagen en profiteer nog van de bpm-vrijstelling voor ondernemers. Geïnteresseerd? Wij informeren je graag over de mogelijkheden.