Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info

Nieuwe generatie Transporter

Een moderne evolutie van een icoon

Nieuwe generatie Transporter onthult eerste designdetails

Volkswagen Bedrijfswagens heeft de eerste designdetails van de nieuwe generatie Transporter onthuld. “Met dit nieuwe model vertalen we het DNA van ons icoon naar de moderne tijd,” zegt Albert Kirzinger, hoofd Design van Volkswagen Bedrijfswagens. “De accenten van de zevende Transporter-generatie geven een frisse invulling aan het karakteristieke design van zijn voorgangers. Elke nieuwe Volkswagen Transporter markeert een nieuw visueel begin, een brug tussen verleden, heden en toekomst. Hierdoor is dit model al zeven generaties lang de meest succesvolle serie in zijn klasse.”

“Bij de eerste aanblik is de volledig nieuw ontworpen Transporter direct herkenbaar als opvolger van de T6.1 en een lid van de Bulli-familie,” vervolgt Kirzinger. “Het design volgt trouw het iconische Bulli-DNA. Dit zie je meteen terug in de karakteristieke contourlijn onder de zijramen, die we de Bulli-lijn noemen. Dit unieke DNA vind je overal in het exterieur terug, wat de nieuwe Transporter het origineel in zijn klasse maakt.”

Nieuwe generatie Transporter hero mobiel

Het design van de nieuwe Transporter

Voorzijde

Elementen van de T5 keren terug in de radiatorgrille, terwijl de koplampen doen denken aan de T6.1 en de strakke lijnen herinneren aan de T1. Deze kenmerken zijn geëvolueerd en verwerkt in het huidige Bulli-gamma. “De voorzijde van onze zevende-generatie Transporter maakt direct duidelijk dat hij lid is van de Bulli-familie, naast de Multivan en ID. Buzz.”

Zijaanzicht

De Transporter, variërend van 5.050 mm tot 5.450 mm in lengte, heeft een 'clean' design dat typerend is voor een Bulli. “Net als bij de T6.1 hebben we de bovencontour van de koplampen doorgetrokken naar de flanken, en deze lijn loopt helemaal door naar de achterzijde. Deze lijn, de Bulli-lijn, scheidt het bovenste en onderste deel van de carrosserie en eert de T1,” legt Kirzinger uit.

Ook de velgen zijn nieuw ontworpen, variërend van 16 tot 19 inch. De 19 inch Indianapolis lichtmetalen velgen met diamantgeslepen velgrand en zes zwarte spaken zijn bijzonder opvallend. De tankklep van de diesel- en plug-in hybrideversies is geïntegreerd in de B-stijl van de carrosserie voor optimale toegankelijkheid, net als bij de T6.1 en de Crafter. De laadpoort van plug-in hybride- en volledig elektrische modellen bevindt zich onder de rechter koplamp.

Achterzijde

De achterzijde van de nieuwe Transporter heeft een homogeen design met de kenmerkende Bulli-trekken. De bestelbus is opnieuw leverbaar met keuze uit een achterklep of twee achterdeuren. Hoewel volledig nieuw ontworpen, slaan de LED-achterlichten een stilistische brug naar de T5. “Met een horizontale lijn onder de achterruit en een zwarte handgreepstrip boven de kentekenplaat, creëren we een gladde horizontale strook tussen de C-vormige achterlichtunits, wat het iconische design van de nieuwe Transporter benadrukt,” aldus Kirzinger.

Voorverkoop en onthulling

De voorverkoop van de nieuwe Transporter start na de zomer, met prijzen die dan bekend worden gemaakt. In september wordt de compleet nieuwe Transporter onthuld op de IAA in Hannover. De marktintroductie staat gepland voor het eerste kwartaal van 2025.

Disclaimer

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Dealers en servicepartners hanteren mogelijk eigen verkoopprijzen en kortingen. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.