Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
De Vernieuwde Golf

14 maart 2024

De Golf: 50 jaar en beter dan ooit

Na 50 jaar doorontwikkelen is de iconische Golf nu beter dan ooit

Golf: Iconisch Model met Elektrische Revolutie

Met circa 37 miljoen geproduceerde exemplaren is de Volkswagen Golf niet alleen de best verkochte auto in Europa, maar ook de meest succesvolle Volkswagen en een van de top drie modellen sinds de uitvinding van auto's. De vernieuwde Golf heeft nu een verbeterd infotainmentsysteem en een nieuwe plug-in hybride aandrijflijn met een elektrische range tot ca. 100 kilometer*. Opvallende kenmerken zijn de scherper gelijnde voorbumper, nieuwe LED-koplampen en -achterlichtunits, diverse kleuren en velgen, en een verlicht Volkswagen-logo op het front.

Vernieuwd Infotainment in Golf 8

De achtste generatie van de Golf ondergaat momenteel een upgrade, met een specifieke focus op het herontwikkelen van het infotainmentsysteem. Volkswagen heeft zowel de hardware als de software van het Golf-infotainmentsysteem volledig herzien, gebaseerd op de vierde generatie van de Modulaire Infotainment Matrix van Volkswagen (MIB4). Het resultaat is een aanzienlijk verbeterd en vereenvoudigd 12,9-inch (32,8 cm) touchscreen, dat wordt gekenmerkt door een nieuwe grafische en menustructuur.

Fysieke Bedieningselementen

Naast het verbeterde infotainmentsysteem krijgt de Golf ook nieuwe fysieke bedieningselementen. Op veler verzoek zijn fysieke toetsen toegevoegd aan het stuurwiel, waardoor gebruikers snel en intuïtief toegang hebben tot belangrijke functies. Deze vernieuwing gaat hand in hand met het ergonomisch ontworpen en verlichte touch-slider systeem voor het airconditioningsysteem en de volumeregeling, wat het gebruiksgemak verder verbetert. Deze updates volgen het recent geïntroduceerde bedieningsconcept dat eerder werd geïmplementeerd in modellen zoals de Passat Variant, Tiguan, en ID.7.

De Vernieuwde Golf - hero

Meer weten over de Vernieuwde Golf?

Verlicht Volkswagen-logo

De vernieuwde Golf is gemakkelijk te herkennen aan zijn nieuw ontworpen voorbumper, LED-koplampen en LED-achterlichtunits. Voor wie een extra vleugje stijl en functionaliteit wenst, zijn optioneel high-performance LED-koplampen beschikbaar. Deze komen met een horizontale ledstrip in de grille, inclusief een verlicht Volkswagen-logo in het midden, wat een primeur is voor Europa.

Innovatief Lichtpakket

Een opvallende toevoeging is het tweede optionele lichtpakket, inclusief de nieuwste IQ.LIGHT LED-matrix koplampen en het verlichte Volkswagen-logo. Deze geavanceerde koplampen bieden niet alleen een verbeterde grootlichtfunctie met bijna twee keer zo groot bereik als conventioneel grootlicht, maar omvatten ook nieuwe 3D LED-achterlichtunits. Deze achterlichten kunnen naar persoonlijke voorkeur worden aangepast met drie verschillende verlichtingsdesigns via het infotainmentsysteem.

Golf eHybrid en GTE: Efficiënter en Groter Rijbereik

De vernieuwde Golf biedt diverse aandrijfopties, waaronder twee plug-in hybrideversies (eHybrid en GTE). De eHybrid levert 150 kW (204 pk), terwijl de GTE indruk maakt met 200 kW (272 pk) systeemvermogen. Met een verbeterde batterij van 19,7 kWh verwacht Volkswagen een elektrisch rijbereik tot 100 kilometer*, afhankelijk van de uitvoering. De oplaadtijd is verkort met 11 kW bij wallboxen, en beide modellen kunnen nu ook snelladen bij DC-stations met maximaal 50 kW. Deze verbeteringen maken de Golf eHybrid en GTE aantrekkelijke alternatieven voor dagelijks gebruik, met een totale actieradius van ongeveer 1.000 kilometer*.

Krachtigere TSI, efficiëntere eTSI

De nieuwe eTSI (1.5 TSI evo2) met 48V-technologie en Actieve Cilinder Management (ACTplus), die altijd zijn gekoppeld aan een 7-traps DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling, leveren een vermogen van 85 kW (115 pk) en 110 kW (150 pk). Dezelfde turbo-benzinemotor met een 48V-systeem ligt ook in de Golf 1.5 TSI-modellen met handgeschakelde versnellingsbak met hetzelfde vermogen. De 2.0 TSI-motor in de iconische Golf GTI levert nu 195 kW (265 pk). Net als voorheen wordt de Golf Variant niet aangeboden als eHybrid, GTE en GTI, maar is deze wel verkrijgbaar in alle overige uitvoeringen.

Alle aandrijflijnen in één oogopslag:

Motortype

Vermogen (kW / PK)

Transmissie

Type aandrijving

Plug-in hybride   
eHybrid

150 / 204

eDSG met zes versnellingen

Voorwielaandrijving

GTE

200 / 272

eDSG met zes versnellingen

Voorwielaandrijving

Mild-hybride   
1.5 eTSI

85 / 115

Zeventraps DSG

Voorwielaandrijving

1.5 eTSI

110 / 150

Zeventraps DSG

Voorwielaandrijving

Turbo-benzine   
1.5TSI

85 / 115

Handgeschakelde zesversnellingsbak

Voorwielaandrijving

1.5TSI

110 / 150

Handgeschakelde zesversnellingsbak

Voorwielaandrijving

2.0 TSI (GTI)

195 / 265

Handgeschakelde zesversnellingsbak / DSG met zeven versnellingen

Voorwielaandrijving

Nieuwe opties en kleuren

Volkswagen introduceert de vernieuwde Golf in de uitvoeringen Golf, Life en de dynamische R-Line. Boven deze drie modellen bevinden zich de extra sportieve varianten: de Golf GTE, uitgerust met een nieuwe plug-in hybride aandrijving, en de Golf GTI. Opvallend nieuw voor de R-Line, GTE en GTI is een dak met zwarte lak. De geüpgradede Golf biedt nu ook echte koolstofvezel interieuraccenten voor de GTI.

Er zijn vijf nieuwe lichtmetalen velgen beschikbaar, variërend van 16 tot 19 inch. De Park Assist parkeerassistent is verbeterd en kan nu niet alleen sturen, maar ook zelfstandig accelereren en remmen tijdens het parkeren. De bestuurder moet aanwezig zijn in de auto om het proces te bewaken, maar er is ook een optionele functie om de parkeermanoeuvre uit te voeren zonder dat de bestuurder in de auto zit. Dit wordt mogelijk gemaakt via een app op de smartphone. Een andere toevoeging is het Area View-systeem, dat 360 graden zicht rondom de Golf biedt via vier geïntegreerde camera's.

50 jaar Golf: 37 miljoen exemplaren, and counting…

Dit jaar viert Volkswagen het 50-jarig bestaan van de Golf. De serieproductie van de bestseller begon in maart 1974 in Wolfsburg. Sindsdien verkocht Volkswagen ruim 37 miljoen exemplaren van de Golf, verspreid over acht generaties. In absolute cijfers komt het erop neer dat de afgelopen vijftig jaar elke dag 2.000 mensen wereldwijd een nieuwe Golf kochten. Dit maakt het icoon tot de succesvolste Europese auto en het bestverkochte Volkswagen-model aller tijden.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte: Vernieuwde Golf

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.