Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Nieuwe Volkswagen Passat 7

14 maart 2024

De nieuwe Volkswagen Passat Variant

Negende generatie Passat wordt groter, comfortabeler en duurzamer

Laatste testkilometers voor nieuwe Volkswagen Passat

De nieuwe Volkswagen Passat Variant maakt eind augustus zijn wereldpremière. Het model staat op een nieuw platform en biedt tal van innovaties op het gebied van infotainment, comfort en duurzaamheid. Het beschikt over een adaptief onderstel, eersteklas stoelen en is verkrijgbaar als Plug-in Hybrid met een elektrische actieradius tot 100 kilometer. De volledig nieuwe Passat Variant wordt begin 2024 in Nederland gelanceerd.

Een van de belangrijkste modellen

Met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren is de Passat een van de belangrijkste modellen in het Volkswagen-gamma. Bij het ontwikkelen van de volledig nieuwe Volkswagen Passat Variant heeft het merk geen enkele moeite gespaard en het volledige potentieel van het nieuwe MQB Evo-platform benut. De nieuwe Passat Variant legt nog meer nadruk op superieur reiscomfort in vergelijking met zijn voorgangers. Dit wordt mogelijk gemaakt door de langere wielbasis en de nieuwe adaptieve schokdempers. Het interieur is eveneens ontworpen met ruim comfort in gedachten, inclusief een intuïtief infotainmentsysteem en eersteklas stoelen.

Nieuwe Volkswagen Passat Variant nog ruimer

De nieuwe Passat Variant is flink gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. Met een toename van 14 centimeter in totale lengte, is er nu 5 centimeter extra beenruimte beschikbaar voor passagiers op de achterbank. Bovendien is de bagageruimte vergroot met 40 liter, waardoor deze nu 690 liter meet wanneer de achterbank omhoog is. Wanneer de achterbank wordt neergeklapt, is er zelfs een indrukwekkende ruimte van 1.920 liter beschikbaar. Om het concept van 'premium' tastbaar te maken, is het interieur van de nieuwe Volkswagen Passat Variant voorzien van hoogwaardige materialen en een uiterst effectieve geluidsisolatie.

Op feedback afgestemd: het nieuwe infotainmentsysteem

Volkswagen heeft geluisterd naar de feedback van Volkswagen-rijders en deze zorgvuldig en systematisch verwerkt in de cockpit en het infotainmentsysteem van de nieuwe Volkswagen Passat Variant. Zo is er standaard een display van 32 cm (12,9-inch) aanwezig, en kan er worden gekozen voor een 38 cm (15-inch) display. De verlichte schuifregelaars met aanraakfunctie bevinden zich onder het display van het infotainmentsysteem en voorzien de bestuurder van de mogelijkheid om zowel de interieurtemperatuur als het volume aan te passen - zonder de weg uit het oog te verliezen. Het optionele head-up display projecteert informatie op de voorruit om de bestuurdersveiligheid verder te verhogen. Tenslotte is het multifunctionele stuurwiel weer van knoppen voorzien – om de bediening eenvoudiger te maken. 

Ongeëvenaarde rijbeleving 

De nieuwe Passat Variant biedt een ongeëvenaarde rijbeleving. Het model is uitgerust met adaptieve dempers die autonoom reageren op het wegdek en de rijsituatie, maar ook kunnen worden aangepast naar individuele voorkeuren van de bestuurder. Met het optionele DCC Pro-systeem berekent de auto de demping per wiel en past het de schokbrekers aan in een fractie van een seconde. Het standaard aanwezige Vehicle Dynamics Manager-systeem, dat eerder debuteerde in de huidige Golf GTI en onderdeel is van het MQB-platform, zorgt voor een vertrouwde rijervaring.

De nieuwe Passat Variant biedt een breed scala aan motoropties, waaronder een plug-in hybride (eHybrid). Met een elektrische actieradius van 100 kilometer is dit een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het vorige model. Het opladen van de hybride kan met 11 kW AC of 50 kW bij een DC snellader. Deze versie van de Passat combineert dus het beste van beide werelden.

Volkswagen zal eind augustus het doek lichten van de nieuwe Passat Variant, die naar verwachting begin 2024 verkrijgbaar zal zijn in Nederlandse showrooms.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.