Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Hero ID2 All

ID. 2all concept: een elektrische Volkswagen in de compacte klasse

De compacte, elektrisch auto met 400 km range

ID. 2all; de nieuwe compacte elektrische auto

Volkswagen geeft met het ID. 2all concept een realistische preview van hun nieuwe compacte elektrische auto die gepland staat om in 2025 op de markt te komen. Deze elektrische Volkswagen biedt evenveel ruimte als een Golf, kan tot 450 kilometer rijden op één acculading* en is volgepakt met de nieuwste technologieën. Het conceptmodel geeft ook een voorproefje van het nieuwe design van Volkswagen.

Een voorproefje van het toekomstige design

Met het ID. 2all concept geeft Volkswagen ons een voorproefje van het toekomstige design van hun compacte elektrische auto. De C-stijl neemt hierbij een belangrijke rol in: de ID. 2all presenteert een nieuwe interpretatie van dit klassieke stijlelement, dat voor het eerst te zien was bij de eerste Golf. Samen met strakke lijnen en krachtige proporties straalt het conceptmodel een vriendelijke, dynamische en tijdloze uitstraling uit - typisch Volkswagen.

Alle ruimte, ook voor bedieningsgemak

De ID. 2all heeft een compacte buitenafmeting van 4,05 x 1,81 x 1,53 meter, maar ondanks deze bescheiden omvang heeft het voertuig een riante wielbasis van 2,60 meter. Dit resulteert in een interieur dat net zo ruim is als dat van een Golf en een ruime bagageruimte van 490 tot 1.330 liter, wat normaal alleen te vinden is in auto's van een hoger segment. Bovendien biedt de auto maximaal gebruiksgemak, dankzij de neerklapbare leuning van de passagiersstoel en de mogelijkheid om de achterbank in twee delen (40/60) neer te klappen. Hierdoor is een laadlengte van maximaal 2,20 meter beschikbaar.

Het interieur van de ID. 2all is voorzien van een strakke vormgeving en hoogwaardige uitstraling. Opvallende kenmerken zijn onder andere de Digital Cockpit (27,7 cm), het head-up display en het grote (32,7 cm) aanraakscherm. Het infotainmentsysteem is slim opgezet en maakt het eenvoudig om alle functies van het studiemodel te bedienen. Het geluidsvolume kan bijvoorbeeld worden aangepast met een aparte knop en voor de instellingen van het klimaatsysteem is er een afzonderlijk bedieningscluster met knoppen.

Comfort van hoog niveau

De ID. 2all concept mag dan compact zijn, het comfortniveau is hoog. Zo beschikt hij over elektrisch verstelbare stoelen met massagefunctie en een groot glazen panoramadak. Uiteraard zijn in het interieur vele USB-C- en 12V-aansluitingen te vinden.

Nieuw platform

De productieversie van de ID. 2all concept maakt gebruik van het MEB Entry-platform, waardoor het de eerste elektrische Volkswagen is met voorwielaandrijving. Het voertuig is uitgerust met een krachtige elektromotor die 166 kW/226 pk levert, en heeft een verwachte actieradius van maximaal 450 kilometer*. Het accupakket kan worden opgeladen van 10% tot 80% in slechts ongeveer 20 minuten. De ID.2all concept is ook indrukwekkend snel en kan in minder dan 7 seconden van 0-100 km/u accelereren, met een topsnelheid van 160 km/u.

Hightech

Het MEB-platform biedt tal van hightech mogelijkheden voor de productieversie van de ID. 2all concept. Hierdoor zal de auto beschikbaar zijn met geavanceerde functies, zoals Travel Assist, waarmee semiautonoom rijden binnen handbereik komt, IQ.LIGHT inclusief Matrix LED-koplampen en 3D LED-achterlichten, en de EV-routeplanner.

Tussen nu en 2026: tien nieuwe elektrische Volkswagens

De ID. 2all concept is slechts één van de tien nieuwe elektrische modellen die Volkswagen tussen nu en 2026 op de markt zal brengen. Dit jaar alleen al worden de vernieuwde ID.3 en ID.7 limousine geïntroduceerd, gevolgd door de ID. Buzz met een lange wielbasis. Een compacte SUV staat gepland voor 2026. Bovendien werkt Volkswagen aan een elektrisch aangedreven model dat minder dan € 20.000 gaat kosten.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.