Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
winterbanden_xxl (1)

Volkswagen Winterbanden

  • Maximale grip in winterse omstandigheden
  • Altijd banden van hoge kwaliteit
  • Sla je zomerbanden op in het bandenhotel

Veiligheid en grip tijdens barre omstandigheden

Sneeuw, gladheid en kou - je banden hebben nogal wat te verduren in de winter. Om zeker te zijn van een veilige rit zijn winterbanden onmisbaar.

Volkswagen Winterbanden

Ga goed voorbereid de winter in. Bij temperaturen lager dan 7 graden genieten winterbanden de voorkeur. Door de specifieke rubbersamenstelling presteren de winterbanden het best tijdens koude omstandigheden. De diepte in het profiel van winterbanden zorgt er daarnaast voor dat sneeuw en water sneller wordt afgevoerd. Winterbanden zorgen daardoor voor een kortere remweg en daarmee verklein je de kans op een ongeval.

Je remafstand uitgelegd

Bij een noodstop wil je natuurlijk zo snel mogelijk stil staan. Daarom moeten je remmen en banden altijd in topconditie zijn. Hiermee verkort je je remweg aanzienlijk. Koude en natte weersomstandigheden zorgen er voor dat je banden andere capaciteiten moeten hebben dan bij warm, zomers weer. Om die reden is het beter om in de winter te kiezen voor een winterband. Deze voeren het water beter af en en hebben veel meer grip als het koud is. 

content-hero-bandenwissel

Volkswagen bandenwissel bij Pon Center