Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Visual ASCA Vertical V2

ASCA Autoschade krijgt nieuwe thuisbasis

Wij zijn straks in alles het autoschadebedrijf van de toekomst 

Update juni 2024

De vloeren worden gestort

Een groot moment, de vloeren worden gestort! Bekijk onderstaand de update vanuit de bouw. 

thumb

Update februari 2024

Eerste paal nieuwbouw Pon Center Autoschade Amersfoort  

Afgelopen donderdag was het moment daar: het slaan van de eerste paal op onze nieuwe locatie aan de Nijverheidsweg-Noord 100 in Amersfoort. Ondanks de aanhoudende regen waren vrijwel alle medewerkers van ASCA Amersfoort en Nijkerk aanwezig. Lex van den Bos kreeg de eer om onder toeziend oog van alle collega’s symbolisch de eerste paal te slaan en de fles champagne te ontkurken. Met ruim 44 dienstjaren bij ASCA en onder applaus van alle collega’s draaide hij daar zijn hand niet voor om. De nieuwbouw is nu écht begonnen! 

Een kleine sfeerimpressie 

December 2023

ASCA Autoschade krijgt een nieuwe thuisbasis. In januari 2024 start de bouw van een hypermodern en duurzaam pand aan de Nijverheidsweg-Noord 100 in Amersfoort. Daarmee gaat een langgekoesterde wens in vervulling voor het bedrijf dat onderdeel is van Pon Center Groep. In december 2024 vervolgt ASCA Autoschade haar specialistische werkzaamheden in een onderkomen dat helemaal klaar is voor de toekomst.

Met de verhuizing van de Industrieweg 5 naar de Nijverheidsweg-Noord 100 op bedrijventerrein Isselt gaat ASCA Autoschade er flink op vooruit. Het nieuwe pand betekent zowel een uitbreiding als een modernisering met een sterk duurzaam karakter. Waar het huidige onderkomen 2200 vierkante meter telt, hebben de schadespecialisten van ASCA straks een werkplaats van maar liefst 3850 vierkante meter tot hun beschikking. Dankzij die gewonnen ruimte kan de gewenste samenvoeging van ASCA Amersfoort en ASCA Nijkerk gestalte krijgen.

Efficiënte verbeteringen

Het autoschadebedrijf van Pon Center Groep grijpt de nieuwbouw aan om het pand zo efficiënt en duurzaam mogelijk in te richten. ‘We hebben alles onder de loep genomen’, zegt directeur Jos Snel. ‘Als we dan toch verhuizen, dan doen we het goed ook. Dit is het ideale moment om de nieuwste technieken voor schadeherstel te integreren in onze bedrijfsprocessen. Waar we kunnen voeren we verbeteringen door. Hoe groot of klein ook, ze maken allemaal een verschil. ASCA is straks in alles het autoschadebedrijf van de toekomst.’

Computergestuurde spuitcabines

Wat te denken van computergestuurde spuitcabines van USI Italia, die dankzij de toegevoegde intelligentie maar liefst twintig minuten spuitwerk per auto besparen en volautomatisch de nauwkeurigheid vergroten. Het nieuwe systeem voor warmteterugwinning verwarmt de spuitcabines elektrisch. Of neem de warmte die voor de compressoren ontwikkeld wordt; die vangt ASCA op en hergebruikt het bedrijf in de winter om de werkplaats te verwarmen. 

High tech schadeherstel

De schadeherstelspecialisten van ASCA werken in het nieuwe pand met de nieuwste bruggen die passen bij de ontwikkeling van de elektrificatie in de autobranche. Daarnaast beschikken ze straks over een nieuwe techniek om accu’s te herstellen. Voor de merken Porsche, Bentley en Lamborghini, waarvoor ASCA gecertificeerd schadeherstel uitvoert, komt er een specifieke werkplaats voor high tech schadeherstel.

Energiebesparing

Ook een belangrijke toevoeging zijn de 1000 zonnepanelen op het pand waarmee ASCA haar eigen stroom gaat opwekken. Een accu slaat de stroom op voor gebruik op de momenten dat dat nodig is. Er komt een warmtepomp en vloerverwarming. Het dak en de wanden zijn straks voorzien van dubbele isolatie. Overal in het nieuwe pand is LED-verlichting met sensoren aanwezig. Ook de snelloop-roldeuren dragen bij aan energiebesparing.

Maximaal duurzaam

Snel: ‘Met deze keuzes maken we ons nieuwe pand maximaal duurzaam, naar de mogelijkheden die er nu zijn. Duurzaamheid is een groot goed. Dat vinden niet alleen wij, dat vinden onze klanten ook. In het nieuwe pand gaat onze footprint gigantisch naar beneden. Wij gaan schoner werken dan ooit.’ Klanten ervaren nog meer voordelen. Zo komen er in het nieuwe pand niet één maar twee intakeplekken, en niet buiten maar binnen. Een vertrouwd gezicht bij de receptie helpt klanten in alle rust én droog verder.

Nieuwe werkomgeving

Als ASCA Autoschade in december 2024 het fonkelnieuwe pand betrekt, verhuizen de 60 medewerkers mee. Zij kijken uit naar hun nieuwe werkomgeving. ‘We staan allemaal te trappelen’, zegt Snel. ‘Ook in de nieuwe kantine draait het om beleving. Die kleden we aan in huiselijke sferen. Wij weten het zeker: onze medewerkers werken straks bij het allermooiste en meest innovatieve schadeherstelbedrijf van Nederland.’

Over ASCA Autoschade

ASCA Autoschade is onderdeel van Pon Center Groep en is autoschadehersteller voor de huismerken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda en Volkswagen Bedrijfswagens. Daarnaast verzorgt ASCA het schadeherstel voor alle andere merken.