Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Skoda Elrock hero mobiel

5 juli 2024

De Volledig Elektrische Škoda Elroq

De Stoere Compacte SUV van Škoda

Uitbreiding van het Modellengamma

Škoda introduceert met trots de Elroq, de allereerste volledig elektrische compacte SUV in hun assortiment. Deze aanvulling op het modellengamma vertegenwoordigt Škoda's eerste stap in het A-SUV-segment, het grootste segment in Europa qua verkoopaantallen. De wereldpremière van deze innovatieve SUV staat gepland voor begin oktober.

Skoda Elroq molen

Modern Solid Designtaal

De Elroq is het eerste model dat is ontworpen volgens Škoda's nieuwe Modern Solid designtaal, een belangrijke evolutie in exterieurdesign. Deze taal combineert robuustheid, functionaliteit en authenticiteit en straalt kracht en veiligheid uit. Opvallende elementen zijn de Tech-Deck Face aan de voorzijde en een nieuwe signatuur op de motorkap, waarbij de traditionele Škoda-grille plaatsmaakt voor een hoogglans zwarte afwerking waarin de radar en frontcamera subtiel zijn geïntegreerd.

Compact, Ruim en Comfortabel

Ondanks zijn compacte buitenmaten biedt de Elroq verrassend veel ruimte. Met een bagageruimte variërend van 470 tot maar liefst 1.580 liter is deze SUV perfect voor zowel stadsgebruik als lange reizen. Slimme opbergmogelijkheden en een comfortabel rijgedrag maken de Elroq tot een veelzijdige metgezel in elke situatie.

Indrukwekkende Prestaties

De Škoda Elroq biedt een uitgebreide reeks aandrijfopties met vermogens van 125 kW tot 220 kW. Met een indrukwekkend rijbereik van meer dan 560 km (WLTP) en ultrasnelle laadtijden van minder dan 28 minuten, is de Elroq ideaal voor lange ritten en avonturen buiten de gebaande paden.

Een Nieuwe Standaard in Elektrische Mobiliteit

De Elroq markeert het begin van Škoda's nieuwe offensief van volledig elektrische voertuigen. Dit model is gepositioneerd tussen de Enyaq en de aankomende kleinere SUV, de Škoda Epiq, en biedt een aantrekkelijk alternatief voor de Škoda Karoq. Met zijn stoere en opvallende carrosserie is de Elroq direct herkenbaar en klaar om indruk te maken op zowel bestaande als nieuwe Škoda-rijders.

De introductie van de Škoda Elroq bevestigt Škoda's toewijding aan innovatie en duurzaamheid, en zet de toon voor de toekomstige elektrische modellen van het merk. Bereid je voor op een nieuwe standaard in elektrische mobiliteit met de Škoda Elroq, de perfecte combinatie van modern design, indrukwekkende prestaties en praktische veelzijdigheid.

Nieuw Vier-Ogen-Design en Minimalistische 2D-Esthetiek

De Škoda Elroq introduceert een opvallend nieuw ontwerp voor de LED-koplampen, met elegante lichtstroken aan de bovenzijde voor positielichten, richtingaanwijzers en dagrijverlichting. Onderin bevinden zich twee LED-modules voor dim- en grootlicht, die een horizontale herinterpretatie vormen van Škoda's iconische vier-ogen-gezicht. Deze zorgen voor maximale zichtbaarheid in het donker. De lichtunits zijn beschikbaar in twee uitvoeringen, waarbij zelfs de standaard koplampen volledig gebruikmaken van LED-technologie. De topversie, uitgerust met LED Matrix-koplampen, bevat 36 individuele lichtsegmenten en heeft een vernieuwde dagrijverlichting met vier rechthoekige openingen aan de bovenkant.De achterlichten blijven trouw aan Škoda's kenmerkende stijl, met C-vormige lichtgraphics en gedeeltelijk verlichte kristalelementen die naadloos aansluiten bij de Modern Solid designtaal. Ook de achterlichtunits zijn verkrijgbaar in twee varianten, beide volledig met LED-technologie. De topversie biedt dynamische richtingaanwijzers, verlichte kristalelementen, een animatie bij het openen van de achterklep en een nieuwe Coming/Leaving Home-animatie die ook de koplampen omvat.
Skoda Elroq voorkant 4

Licht Aflopende Daklijn en Aerodynamisch Geoptimaliseerde Velgen

In zijaanzicht kenmerkt de Škoda Elroq zich door een dynamische boog die begint bij de A-stijlen en overgaat in een licht aflopende daklijn, eindigend in een dakspoiler boven de achterklep. Deze vormgeving zorgt voor uitstekende aerodynamica, met een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,26. De aerodynamisch geoptimaliseerde velgen en de aangepaste wielkastprofielen verbeteren de luchtstroom nog verder. De wielmaten variëren van 19 tot 21 inch.

Modern Solid Design en Interieur Design Selections

Het interieur van de Elroq, geheel in lijn met de nieuwe Modern Solid designtaal, straalt eenvoud, ruimtelijkheid en strakke lijnen uit. De 5 inch Digital Cockpit, bekend uit de Škoda Enyaq, toont de belangrijkste rijgegevens duidelijk. Aanvullende informatie voor de bestuurder is beschikbaar via het optionele head-up display en Augmented Reality visualisaties. Het centrale infotainmentscherm heeft standaard een diameter van 13 inch en biedt een vereenvoudigde menu- en bedieningsinterface.

Met de Design Selections voor het interieur legt Škoda extra nadruk op het gebruik van duurzame en praktische materialen. De basis Design Selection heet Studio en omvat donkergrijze stoffen. In de Loft Design Selection zijn de portierpanelen, stoelen, het dashboard, de middenarmsteun en het kniegedeelte bekleed met Recytitan-vezel in de kleur Dark Melange. Deze vezel bestaat voor 78 procent uit gerecycled PET-materiaal, zoals drinkflessen, en wordt verder aangevuld met nieuw PET-materiaal en mechanisch gerecyclede vezels, zonder extra chemische behandelingen.

Vier Beschikbare Aandrijfopties

De Škoda Elroq, gebaseerd op de Modular Electrification Toolkit (MEB) van de Volkswagen Groep, wordt in Nederland geleverd met drie aandrijfvarianten: Elroq 50, 60 en 85. Deze varianten verschillen in accucapaciteit en vermogen, van 125 kW tot 220 kW. Het instapmodel Elroq 50 heeft achterwielaandrijving, een bruto accucapaciteit van 55 kWh en een elektromotor op de achteras met een maximaal vermogen van 125 kW. De Elroq 60 beschikt over een accupakket van 63 kWh en een elektromotor met een vermogen van 150 kW. Beide modellen hebben een topsnelheid van 160 km/u. De Elroq 85 is uitgerust met een accupakket van 82 kWh (bruto vermogen), een maximum vermogen van 210 kW, een topsnelheid van 180 km/u en een elektrische actieradius van meer dan 560 kilometer*.

Snelladen tot 175 kW

Alle varianten van de Škoda Elroq ondersteunen DC-snelladen, hoewel de maximale laadsnelheden variëren. De Elroq 85 kan snelladen tot 175 kW, waardoor de accu van alle modellen binnen 28 minuten van 10% tot 80% kan worden opgeladen. Bij AC-laadstations kunnen alle Elroq-uitvoeringen opladen met snelheden tot 11 kW, wat resulteert in een volledige lading in ongeveer 5,5 tot 8 uur, afhankelijk van de uitvoering. De Elroq ondersteunt zowel automatische als handmatige accu-reconditionering. De accu-voorverwarming optimaliseert de laadsnelheid bij lage temperaturen en kan handmatig worden geactiveerd via een knop op het centrale infotainmentdisplay of automatisch tijdens het rijden naar een laadstation op basis van navigatiegegevens en de accutemperatuur.

Veel Ruimte en Simply Clever-functies

Ondanks zijn compacte formaat biedt de Škoda Elroq een royale bagageruimte. De kofferbak heeft een standaardinhoud van 470 liter, die kan worden uitgebreid tot 1.580 liter door de achterbank neer te klappen. Het interieur biedt diverse opbergmogelijkheden met een totale capaciteit van 48 liter, waaronder handige opbergvakken. De Elroq beschikt over tal van nieuwe Simply Clever-functies, zoals een optioneel opbergnet onder de hoedenplank voor de laadkabel en een verstelbare hoedenplank voor flexibele laadruimte. Extra opbergvakken aan de zijkanten van de bagageruimte en een QR-code in de bagageruimte, die toegang biedt tot interactieve video-instructies, maken het gebruik nog eenvoudiger.

Geavanceerde Assistentiesystemen en Maximaal Negen Airbags

De Škoda Elroq is standaard uitgerust met een breed scala aan veiligheids- en assistentiesystemen. Travel Assist maakt gebruik van zwermgegevens voor verbeterde rijondersteuning. De parkeerassistentie omvat Intelligent Park Assist voor parkeren op afstand en Trained Parking, waarmee de Elroq tot vijf verschillende parkeerplekken kan onthouden en zelfstandig kan parkeren. Met Remote Parking kunnen bestuurders via de MyŠkoda-app en een smartphone parkeermanoeuvres regelen tot op vier meter afstand.

Voor passieve veiligheid is de Elroq uitgerust met maximaal negen airbags, waaronder airbags voor de bestuurder en voorpassagier, hoofdairbags, zijairbags voor en een centrale airbag tussen de voorstoelen. Achterzijairbags zijn optioneel verkrijgbaar.

Skoda Elroq voorkant 3

Ontdek de Toekomst van Elektrische Mobiliteit

Stap in de toekomst met de volledig elektrische Škoda Elroq. Ervaar de perfecte combinatie van modern design, indrukwekkende prestaties en praktische veelzijdigheid.

Disclaimer

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.