Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
volkswagentiguan1-3-hero-mobile

Nieuwe Tiguan hybride: nu te bestellen vanaf € 46.990*

Derde generatie combineert technologische innovaties met vooruitstrevend design

Prijzen Vrijgegeven voor de Nieuwe Tiguan!

Volkswagen heeft de prijzen onthuld voor de gloednieuwe Tiguan, die vanaf nu beschikbaar is om te bestellen. De derde generatie van deze geliefde middenklasse-SUV staat bekend om zijn praktische bruikbaarheid, stijlvolle uitstraling en geavanceerde kenmerken. Onder de motorkap biedt hij efficiënte mild-hybride en plug-in hybride aandrijflijnen, terwijl het interieur is ontworpen met comfort en gebruiksgemak als kernwaarden. De prijzen voor de nieuwe Tiguan beginnen bij €46.990*.

Bestseller Vernieuwd: Ontdek de Derde Generatie Tiguan

Met meer dan 45.000 verkochte exemplaren sinds de introductie is de Tiguan een blijvend succes binnen het Volkswagen-gamma. De derde generatie behoudt het herkenbare Volkswagen-karakter maar introduceert tegelijkertijd volledig nieuwe elementen. Het stoer vormgegeven front beschikt over vlakke, geïntegreerde koplampen met een optionele LED-strip tussen een glazen dwarsbalk. De grille is nu in de bumper geplaatst, met air-curtains aan de zijkanten voor een efficiënte luchtgeleiding.

Krachtiger en comfortabeler, veel oog voor detail.

Met een lengte van 4.539 mm blijft de nieuwe Tiguan trouw aan zijn compacte karakter, maar biedt toch aanzienlijk meer ruimte. De bagageruimte, vooral in de eTSI-aangedreven versies, toont indrukwekkende optimalisatie met een toename van 37 liter tot 652 liter. Het interieur straalt luxe uit met zorgvuldig gekozen materialen en hoogwaardige afwerking. Van het strak vormgegeven dashboard en deurpanelen tot de ergonomisch ontworpen zitplaatsen, alles is doordacht. De Digital Cockpit Pro en het nieuwste MIB-infotainmentsysteem (MIB4) met een nieuw head-up display tillen het gebruiksgemak naar een hoger niveau. Kies je voor de 14-voudig elektrisch verstelbare ergoActive comfortstoelen, dan geniet je van een uitzonderlijk niveau van comfort, wat de verfijning van de derde generatie Tiguan perfect belichaamt.

Voor iedereen een Tiguan

In Nederland komt de nieuwe Tiguan beschikbaar in drie uitvoeringen: Tiguan, Life Edition en R-Line Business. De standaarduitrusting is al zeer compleet en kan naar eigen wens verder worden gepersonaliseerd met behulp van de optielijst. De Tiguan, de basisversie, start bij € 46.990* en omvat standaard functies zoals een Dodehoeksensor (Side Assist), achteruitrijcamera, zij-airbags achter, Digital Cockpit Pro, 17-inch lichtmetalen velgen en een indrukwekkend 12,9-inch multimediasysteem.

Voor degenen die op zoek zijn naar dat beetje extra is er de Life Edition, beschikbaar vanaf € 49.990*. Deze voegt onder andere Discover-navigatie, Adaptive Cruise Control, metallic lak, diefstalalarm, een elektrisch bedienbare achterklep, getinte en geluidswerende zijruiten en achterruit, koplampen LED ‘Plus’ en een elegante chromen dakreling toe aan de uitrusting.

Voor een dynamische ervaring is er de R-Line Business, te verkrijgen vanaf € 53.990*. Deze biedt een volledige upgrade met R-Line styling voor zowel het interieur als het exterieur, inclusief sfeervolle Ambient Lighting en 20-inch lichtmetalen velgen.

Altijd hybride

De nieuwe Tiguan rust op het MQB Evo-platform, dat speciaal is ontworpen voor elektrificatie. Voor alle uitvoeringen is er keuze uit twee nieuwe 48V mild-hybride aandrijflijnen. De 1.5 eTSI, die in Nederland als eerste beschikbaar is, biedt vermogens van 96 kW/130 pk of 110 kW/150 pk en combineert hoge efficiëntie met het comfort van een standaard 7-traps DSG-automaat met dubbele koppeling. Kort na de introductie van de 1.5 eTSI mild-hybride is de Tiguan ook verkrijgbaar als 1.5 eHybrid met plug-in hybridetechnologie, naar wens met 150 kW/204 pk of 200 kW/272 pk, eveneens standaard gekoppeld aan een dynamische 6-traps DSG-transmissie. De volledig elektrische actieradius van deze eHybrid-modellen bedraagt ongeveer 100 kilometer**. Alle hybridemodellen hebben voorwielaandrijving en kunnen maar liefst 1.800 kg trekken.

De nieuwe Tiguan 1.5 eTSI is nu beschikbaar vanaf € 46.990*. Begin volgend jaar komt de Tiguan 1.5 eHybrid (Life Edition en R-Line Business) op de markt, met een vanafprijs van € 50.990*. De volledige prijslijst met alle modellen is hier te vinden. Vanaf eind maart staat de nieuwe Tiguan bij de Nederlandse Volkswagen-dealers. De Tiguan wordt gebouwd in Wolfsburg en wordt geleverd met 4 jaar garantie en gratis pechhulp binnen Europa, met ondersteuning van ons uitgebreide Europese servicenetwerk voor onze klanten.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.