Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
De Vernieuwde Golf Variant 2

Vernieuwde Golf Variant vanaf € 35.990*

Voordeliger dan voorganger; vanaf nu te bestellen

Nieuwe Golf Variant: ruimer, moderner en voordeliger

De vernieuwde Golf is nu ook beschikbaar als de extra ruime Variant. Net als de hatchback heeft deze een verbeterd design en is voorzien van de nieuwste infotainment- en connectiviteitsfuncties. De Golf Variant is uitgerust met 1.5 TSI en 1.5 eTSI (Mild Hybrid) motoren. Met een startprijs van € 35.990* is de vernieuwde Golf Variant voordeliger geprijsd dan zijn voorganger. Vanaf vandaag is hij online te configureren en te bestellen. De eerste leveringen beginnen in juli.

Ruimte en veelzijdig

De Golf Variant onderscheidt zich van de iconische hatchback, die dit jaar zijn 50-jarig jubileum viert, door zijn 611 liter grote bagageruimte. Met de 40:60 neerklapbare achterbank wordt dit volume vergroot tot maar liefst 1.642 liter. Dit maakt de Golf Variant ideaal voor het vervoeren van bijvoorbeeld 50 verjaardagstaarten. Daarnaast is de ruime bagageruimte perfect voor vakanties, sportuitrusting en klusmateriaal. De dakreling en het trekgewicht van 1.300 kg tot 1.500 kg dragen verder bij aan het veelzijdige gebruiksgemak.

Nieuwste generatie infotainment

De vernieuwde Golf Variant profiteert van alle verbeteringen en innovaties van de nieuwste generatie Golf. Het aangescherpte design wordt gekenmerkt door LED-verlichting. Standaard inbegrepen zijn de Digital Cockpit Pro en het nieuwste infotainmentsysteem, met een groot 12,9 inch (32,8 cm) display en verlichte touchsliders voor het instellen van temperatuur en geluidsvolume. Voor extra gebruiksgemak zijn er fysieke knoppen op het stuur en Volkswagens IDA spraakassistent. Dankzij ChatGPT-integratie kan de vernieuwde Golf Variant vragen over uiteenlopende onderwerpen beantwoorden.

Aftrap met TSI- en eTSI-motoren 

Een 1,5-liter viercilinder turbobenzinemotor met directe inspuiting, die 85 kW/116 pk levert, vormt de basis van de motorenreeks. Deze motor is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De 1.5 eTSI mild-hybride (MHEV) variant met hetzelfde vermogen heeft een accu die energie terugwint tijdens het remmen, waardoor het mogelijk is om te ‘zeilen’ met uitgeschakelde motor. De 1.5 eTSI MHEV is ook beschikbaar met een vermogen van 110 kW/150 pk. Alle mild-hybride modellen zijn standaard uitgerust met de automatische zeventraps DSG-transmissie.

Standaard vol luxe

Zelfs in de basisuitvoering, beschikbaar met de 85 kW/116 pk 1.5 TSI en 1.5 eTSI, biedt de vernieuwde Golf Variant volop luxe. Standaarduitrusting omvat LED-verlichting, dakreling, elektrisch verstelbare en inklapbare buitenspiegels, Digital Cockpit Pro (26 cm), multimediasysteem Ready to Discover met 32,8 cm touchdisplay, draadloze smartphone-integratie (App-Connect), Climatronic airconditioning, parkeersensoren voor en achter, Adaptive Cruise Control en Lane Assist. De Golf Variant Life Business biedt nog meer luxe, zoals de Ergo-Active bestuurdersstoel, Navigatie Discover Media, verwarmd stuur en voorstoelen, draadloze telefoonoplader en sfeerverlichting. Deze uitrustingsniveau is te combineren met alle motorversies.

Nu te bestellen, vanaf € 35.990*

De vernieuwde Golf Variant 1.5 TSI (85 kW/116 pk) is met een startprijs van € 35.990* voordeliger dan zijn voorganger. De Golf Variant 1.5 eTSI (85 kW/116 pk) is er inclusief automatische zeventraps DSG vanaf € 38.490*.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.