Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Volkswagen Touareg

14 maart 2024

Volkswagen Touareg eHybrid: vanaf € 89.990

Plug-in hybride performance-SUV bundelt prestaties, comfort en sportiviteit

Volkswagen Touareg vanaf nu te bestellen

Volkswagen heeft officieel toestemming gegeven voor de lancering van de nieuwe Touareg, het vlaggenschip binnen het assortiment van het merk. Deze geavanceerde SUV met plug-in hybride technologie kenmerkt zich door zijn ingetogen ontwerp en uitgebreide standaarduitrusting, waaronder lederen bekleding, panoramadak, Matrix HD-verlichting, en nog veel meer. De nieuwe Touareg eHybrid kan vanaf nu besteld worden vanaf € 89.990*.

De nieuwe Volkswagen Touareg

Volkswagen heeft onlangs aangekondigd dat het absolute topmodel weer beschikbaar is in Nederland. De Touareg heeft recent een belangrijke update gekregen en blijft een ingetogen allrounder onder de grote premium SUV's. In Nederland wordt de efficiënte en krachtige plug-in hybride aandrijflijn standaard geleverd op elke Touareg. Bovendien beschikt elke variant over 4MOTION vierwielaandrijving, waarbij diverse on- en offroad standen voor optimale grip en stabiliteit op elke ondergrond zorgen.

Met een indrukwekkend trekgewicht van 3.500 kg is de Touareg uitermate geschikt voor het trekken van zware aanhangers, zoals grote caravans en paarden-, auto- en boottrailers. Voor nog meer comfort en flexibiliteit is de nieuwe Touareg optioneel verkrijgbaar met adaptieve luchtvering (standaard op de R-uitvoering). Dankzij uitstekende rijeigenschappen en hoogwaardig comfort kan deze Volkswagen zich meten met de absolute top van de premium SUV's op de markt.

Twee uitvoeringen

De nieuwe Touareg is verkrijgbaar in twee uitvoeringen in Nederland: de Elegance en de sportieve R. Beide versies zijn voorzien van een plug-in hybride aandrijflijn met een achttraps automatische transmissie.

Luxe Elegance

De Touareg eHybrid Elegance wordt aangedreven door een samenspel van een V6 benzinemotor en een elektromotor, wat resulteert in een systeemvermogen van 280 kW/381 pk. Standaard heeft de Elegance-uitvoering functies zoals Air Care Climatronic airconditioning, de Innovision Cockpit met Discover Premium navigatiesysteem en een Digitale Cockpit achter het stuur. Ook zijn een panoramisch schuif-kanteldak, elektrisch verstelbare stoelen en lederen bekleding inbegrepen. De Touareg eHybrid Elegance onderscheidt zich verder met Matrix HD koplampverlichting, LED-achterlichten met dynamische rem- en richtingfunctie, een elektrisch openende achterklep en het Keyless Go startsysteem. Voor een hoog niveau van comfort en veiligheid zijn Adaptive Cruise Control, Park Assist, Lane Assist, Front Assist en een achteruitrijcamera altijd aanwezig.

Sportieve R

De Touareg R eHybrid, ontwikkeld door Volkswagen R, biedt een indrukwekkend systeemvermogen van 340 kW/462 pk en een maximumkoppel van 700 Nm dankzij de plug-in hybride aandrijflijn. Naast alle luxe van de Elegance voegt de R-versie tal van sportieve accenten toe, zoals 20 inch lichtmetalen velgen 'Braga', blauwe remklauwen met zilverkleurig R-logo, verlichte R-instaplijsten en het startscherm met R-logo voor het navigatiesysteem. De lederen bekleding 'Vienna' is afgewerkt met blauwe stiksels. Bovendien heeft de Touareg R een airconditioning met vier klimaatzones, interieurverlichting in 30 instelbare kleuren en luchtvering, wat allemaal standaard is inbegrepen. Deze uitvoering is ook verkrijgbaar in de unieke matte lakkleur 'Silicium Grey'. Gezien de prestaties en uitgebreide uitrusting is de R zeer scherp geprijsd.

Volkswagen Service

Volkswagen biedt op de Touareg standaard 4 jaar fabrieksgarantie en daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van gratis 24 uur pechhulp binnen Europa. Met het uitgebreide servicenetwerk in Nederland en in Europa kunnen we de berijder beloven binnen 3 uur weer mobiel te zijn bij pech, zoals een lekke band.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.