Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Software-update 2.3 hero

ID. Software 2.3

Thuis te downloaden en te installeren

ID. Software 2.3 in het kort

Alles uit je ritten halen? Software-update 2.3 zorgt ervoor dat jouw ID. is voorzien van de laatste digitale ontwikkelingen en optimalisaties. Denk hierbij aan een stijlvoller infotainmentsysteem en een verbeterd ID.Light. Het fijne aan deze update is dat je hem zelf kan uitvoeren en niet naar de dealer hoeft. De Over-the-Air updates download je terwijl je rijdt en je ID. installeert ze wanneer je stilstaat. Op deze pagina informatie over de update, veelgestelde vragen en video's die je gaan helpen om de update zelf succesvol te installeren. 

Wanneer vindt de update plaats?

Via de mail ga je akkoord met het downloaden van de Over-the-Air ID. Software 2.3 update. Je ontvangt deze mail op het e-mailadres dat gekoppeld is aan je We Connect account. Nadat je akkoord hebt gegeven in de mail, kan het een aantal werken duren voordat je de update in je ID. ontvangt. Het is belangrijk dat jouw ID. vóór en tijdens het rijden een stabiele netwerkverbinding heeft. Heb je geen e-mail ontvangen? Neem dan contact op met het We Connect-supportteam. Onderaan deze pagina lees je hoe je het supportteam kan bereiken.

Is het softwarepakket gedownload en klaar voor installatie? Dan krijg je, wanneer je je auto geparkeerd hebt, automatisch een notificatie op je infotainmentdisplay. De ID. Software 2.3 update bestaat uit twee delen. Deze volgen elkaar binnen een aantal weken op. Dit betekent dat je twee keer het proces van downloaden en installeren zal doorlopen. Krijg je geen notificatie te zien? Ga dan naar ‘Setup’, ‘Systeeminformatie’ en vervolgens naar ‘Alle updates weergeven’ om de installatie te starten.

Zo installeer jij de update

Is jouw auto al verbonden met We Connect? Dan kun je stap 1 tot en met 4 overslaan of direct de tutorial bekijken.

  1. Download de We Connect ID. app voor je smartphone. Dat kan gratis via de Google Play Store of Apple App Store.
  2. Log in met je Volkswagen ID en voeg jouw auto toe.
  3. Activeer je We Connect Start contract. Volg hiervoor de instructie in de app. 
  4. De app downloadt vanaf nu automatisch nieuwe updates tijdens je rit. Zorg wel dat je ID. in online modus staat.
  5. Wanneer een update is gedownload, kun je 'm binnen de kortste keren installeren. Je ID. geeft wanneer je je auto parkeert een melding dat de update klaarstaat voor de installatie. Wanneer een update is gedownload, kun je 'm binnen de kortste keren installeren. Je ID. geeft wanneer je je auto parkeert een melding dat de update klaarstaat voor de installatie. Meer details over de inhoud van de update vind je onder 'Meer informatie'. Mocht er geen melding verschijnen, ga dan zelf via 'Setup' naar 'Systeeminformatie' en vervolgens naar 'Alle updates weergeven' om de installatie te starten. Bekijk de video's voor meer tips en tricks.
  6. Wanneer je update geïnstalleerd wordt, kun je je ID. niet opladen. Zorg daarom van tevoren dat de batterij op minimaal 50% staat en dat hij niet aan een laadpaal aangesloten is. Wanneer je de installatie start, zie je op het infotainmentsysteem of je aan alle eisen voldoet, zoals of je ramen wel gesloten zijn.
  7. Stap uit je ID., vergrendel 'm en de installatie begint. Zorg dat je ID. minstens 15 minuten vergrendeld blijft. Hoelang het installeren duurt, hangt af van de grootte van de download. Let op dat je tijdens de installatie je auto niet kan gebruiken.
  8. Aan het eind van de installatie maakt je ID. verbinding met het internet. Je kunt nu gebruikmaken van nieuwe en verbeterde functies. Een fijne rit!
     

Heb je toch problemen met de update?

Bekijk de video's of download de tips en tricks.

Hoe werkt de Over-the-Air update van een Volkswagen ID.? Bekijk de video! 

Software update 1
Software update 2

Extra hulp bij het installeren van de Over-the-Air update? In de video wordt alles uitgelegd! 

Het We Connect Supportteam

In geval van vragen over Over-the-Air updates raden we aan contact op te nemen met het We Connect-supportteam. Deze speciale afdeling voor Over-the-Air software-updates bereik je telefonisch op 00 8004 3347 328 of via e-mail op we-support@volkswagen.de

Uitgebreide informatie over de inhoud van de update

Software-update 2.3 - content 5

Verbeterd design van het infotainmentsysteem

De ID. Software 2.3 steekt je infotainmentsysteem in een nieuw jasje, met optimalisaties zoals een nieuw design van de buttons, een nieuw lettertype en een verbeterde weergave van verschillende functies. Zo verbeteren we de leesbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Ook de thuisknop is na de update volledig te personaliseren. Naast het Volkswagen logo kies je nu ook uit verschillende internationale vlaggen. 

Software-update 2.3 - content 4

Meer functionaliteiten op je ID.Light

ID.Light zit standaard op alle ID. modellen en heeft nu een aantal functionele verbetering. Naast alle bestaand functies ondersteunt ID.Light je nu ook visueel wanneer je de rijassistenten gebruikt. Ook helpt ID.Light je efficiënte te rijden. Met lichtsignalen geeft het systeem aan dat je je voet van het pedaal kan halen. 

Software-update 2.3 - content 3

Verbeterde omgevingssensoren en geavanceerde grootlichtcontrole 

Voertuigen met Dynamic Light Assist herkennen andere weggebruikers nu nog beter. Je Volkswagen ID. herkent motoren en voertuigen sneller en beter. Met assistentiesystemen die nog nauwkeuriger werken, rijd jij een stuk relaxter. 

Software-update 2.3 hero 4

Heb je nog vragen? 

We kunnen ons voorstellen dat een software update vragen bij je oproept. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op!

Veelgestelde vragen update 2.3

Wat is een Over-the-Air software-update?

Een Over-the-Air software-update download je via de mobiele toegang van je ID. model. Dat betekent dat je Volkswagen altijd de laatste digitale ontwikkelingen heeft en dat jij de nieuwste features en verbeterde functies gelijk kan gebruiken

Hoe weet ik welke softwareversie ik nu gebruik op mijn ID.?

Open het menu-item 'Setup' in het hoofdmenu van je infotainmentsysteem. Navigeer naar 'Systeeminformatie'. Als de software de code 0792 of hoger heeft, heb je de ID. Software 2.1 al geïnstalleerd en is je auto klaar voor update 2.3. Heeft je ID. Software versie 2.1 nog niet? Neem dan contact op met je Volkswagen dealer.

Welke functies zijn beschikbaar door de ID. Software 2.3 te installeren?

De software-update heeft een aantal functionele verbeteringen van de ID.Light, optimalisaties van de omgevingsdetectie, een verbeterde grootlichtcontrole, een gebruiksvriendelijker infotainmentsysteem en andere verbeteringen in prestatie en stabiliteit.

Hoelang duurt het om de update te installeren?

De update wordt terwijl jij rijdt in de achtergrond gedownload. De verwachte installatietijd is afhankelijk van de grootte van de update. Voordat de installatie start, zie je een inschatting in het infotainmentsysteem van je ID.

Kan ik de update zelf uitvoeren?

Ja, dat kan. Je ID. laat je via het infotainmentsysteem weten wanneer de update beschikbaar is en leidt je door het volledige installatieproces.

Kan ik in mijn ID. rijden terwijl de update wordt geïnstalleerd?

Tijdens de installatie kun je niet in je Volkswagen ID. rijden. Je kunt de starttijd van de installatie zelf bepalen via het infotainmentsysteem. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Is de update gratis?

Ja, ID. Software-update 2.3 is gratis.

Krijg ik een bewijs dat de update is geïnstalleerd?

De software-update wordt in het systeem van je ID. geregistreerd.

Waarom heb ik de update nog niet gekregen, terwijl anderen 'm al geïnstalleerd hebben?

 De update wordt langzaam uitgerold voor alle geschikte voertuigen. Je ID. laat het je weten zodra jouw auto klaar is voor de update.

Kan ik software-update 2.3 overslaan en direct de volgende installeren?

Onze software-updates bouwen op elkaar voort. Om altijd van de laatste features en verbeteringen gebruik te maken, adviseren wij alle updates te installeren.

Hoe weet ik of de update beschikbaar is voor mijn ID.?

 Je ID. laat een notificatie zien op het scherm van je infotainmentsysteem zodra de update beschikbaar is.

Wat gebeurt er als ik mijn ID. tijdens de installatie gebruik?

 Je kan je ID. ontgrendelen en vergrendelen tijdens de installatie van de update. Let op dat de installatie mogelijk wordt onderbroken. Rijden en laden is niet mogelijk tijdens de installatie van de update.

Kan in de update installeren tijdens het opladen van mijn ID.?

Nee, je ID. kan niet worden opgeladen tijdens de installatie. Start de installatie pas na het laden. Zorg dat je ID. een batterijpercentage van minstens 50% heeft om de installatie succesvol te laten verlopen.

Kan ik de installatie opnieuw starten na een mislukte of onderbroken update?

 Als je de software opnieuw kan installeren, geeft je ID. je een seintje via een notificatie op het infotainmentsysteem. Gebeurt dat niet? Neem dan contact op met je Volkswagen dealer.

Ik heb de update geïnstalleerd, maar ik zie geen verschil. Hoe kan dat?

Niet elke update is zichtbaar. Soms gaat het om kwaliteitsverbeteringen of updaten we een feature die niet op jouw ID. zit. Op het ID. display zie je welke nieuwe features en optimalisaties jouw ID. heeft gekregen na de update.

Wat heb ik nodig om een update te krijgen?

 De ID. Software-update 2.3 is beschikbaar voor elke ID. bestuurder. Het enige wat je nodig hebt is een actief We Connect Start contract en de software-update 2.1, die je Volkswagen dealer voor je kan installeren.

Welk batterijpercentage heeft mijn ID. nodig om de update te installeren?

Het batterijpercentage van je ID. moet minstens 50% zijn voor je de update start.

Ik heb de notificatie in het infotainmentsysteem weggeklikt. Hoe installeer ik de update?

De notificatie is slechts ter herinnering dat je de update kan installeren. Je kan de installatie starten via het infotainmentscherm nadat je je auto hebt geparkeerd.

Is een internetverbinding belangrijk om de update te ontvangen?

Om de update te downloaden heb je een internetverbinding nodig. Dat kan alleen als je ID. in de online modus staat. Een bestaande internetverbinding wordt met een symbool weergegeven op het scherm van je infotainmentsysteem.

Kan ik de update ook installeren zonder een internetverbinding?

Nee, je hebt een internetverbinding nodig tijdens de installatie.

Kan ik de installatie annuleren nadat ik 'm heb gestart?

 Tijdens de eerste 2 minuten van de installatie kun je de installatie nog afbreken.

Is mijn ID. teruggezet naar fabrieksinstellingen na de update?

Nee, je persoonlijke instellingen blijven behouden.

Ik krijg geen notificatie in mijn infotainmentscherm om de installatie te starten. Wat moet ik doen?

Krijg je de notificatie niet te zien? Ga dan naar 'Setup', 'Systeeminformatie' en vervolgens naar 'Alle updates weergeven' om de installatie te starten. Bekijk de video's voor meer tips en tricks.

DISCLAIMER

* De functionaliteit na de update is afhankelijk van marktspecificaties, modeljaar en optionele uitrusting en kan dus variëren.