Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Software 2.1 Hero 2

ID. Software 2.1

Regel je update snel en gemakkelijk

ID. Software 2.1 in het kort

Er staat weer een nieuwe software-update voor jouw ID. klaar! Deze update zorgt ervoor dat de functies in jouw ID. nét even wat handig werken. Nieuwe functies als App-Connect, een upgrade van het augmented-reality-head-up display (geldt alleen voor de 1ST Max) en een verhoging van de systeemstabiliteit zorgen voor meer comfort in jouw ID. De ID. Software 2.1 update is de basis voor alle volgende software-updates. Met deze update kun je in de toekomst updates die voor Over-the-Air geschikt zijn zonder bezoek aan onze werkplaats uitvoeren. Gebruik maken van al deze voordelen? Maak dan snel een afspraak bij Pon Center. 

Regel je update in slechts drie stappen

  1. Maak een afspraak via de uitnodigingsmail die je van ons hebt ontvangen. Heb je geen mail ontvangen? Neem dan contact met ons op.
  2. Ga met je ID. naar Pon Center op de afgesproken datum en tijd. Heb je voor gratis vervangend vervoer gekozen? Dan staat dit voor je klaar wanneer je de auto komt brengen. 
  3. Ga ervan uit dat wij je auto ongeveer een werkdag nodig hebben. Zodra de auto klaar is, nemen wij contact met je op. Dat update is gratis.

Uitgebreide informatie over de inhoud van de update

Software 2.1 - content 1

Voor vertrek opgeladen en voorverwarmd

Met de nieuwste software is het ook mogelijk om (op afstand) een aantal handige zaken te plannen. Met de We-Connect ID. app kun je een timer instellen om de auto op afstand voor te verwarmen of -koelen. Bovendien kun je via de app laadsessies starten op vooraf ingestelde tijdstippen. 

Software 2.1 - content 2

Nieuwe slimme assistentiesystemen

Het geheel nieuwe Adaptive Cruise Control maakt Car2X communicatie mogelijk en past je snelheid aan op basis van de verkeerssituatie. In het instructieboekje vind je meer informatie over deze assistentiesystemen. Goed om te weten: de digitale handleiding met alle informatie over je ID. hebben we verwerkt in het infotainmentsysteem van je Volkswagen. 

Software 2.1 - content 3

App-Connect*

Gebruik je favoriete apps nu ook in je auto. Verbind je smartphone via App-Connect met je elektrische Volkswagen en je luistert muziek, een podcast of het laatste nieuws gewoon via je favoriete apps. 

Software 2.1 - content 4

Geniet meer met het augmented-reality-head-updisplay*

Kijk nog verder met het augmented-reality-head-updisplay. Handige rij-informatie wordt direct op je voorruit geprojecteerd. Zo weet je zonder je hoofd te bewegen precies waar je af moet slaan en hoe snel je rijdt. Voor helder zicht en een ontspannen reis. Deze update geldt alleen voor de 1st Max. 

Software 2.1 Hero 4

Heb je de ID. Software 2.1 al?

Dan kun je nu ook updaten naar ID. Software 2.3. En dat is extra makkelijk, want voor deze update hoef je niet naar de Pon Center. De update wordt gedownload terwijl je rijdt, je ID. installeert 'm wanneer jij stilstaat.

Veelgestelde vragen update 2.1

Ik heb nog geen uitnodiging ontvangen, wanneer ontvang ik deze?

Elke rijder ontvangt een uitnodiging in maart. Dit gebeurt gefaseerd in verband met de werkplaatscapaciteit en coronamaatregelen.

Moet ik voor toekomstige updates ook naar de Volkswagen dealer, of kan ik de software online downloaden?

Na deze software-update is het mogelijk om de daarvoor geschikte software-updates Over-the-Air plaats te laten vinden.

Hoe maak ik een afspraak voor de update?

Het eenvoudigste is om dit via de link in de uitnodigingsmail van je dealer te doen. Heb je geen mail ontvangen? Neem dan contact op met je dealer.

Hoelang duurt de software-update?

 Na een werkdag staat je auto weer voor je klaar.

Kan ik de software-update thuis uitvoeren?

Nee, de software-update moet uitgevoerd worden door een Volkswagen dealer.

Kan ik gebruikmaken van vervangend vervoer?

Ja, dat kan. Geef bij het maken van je afspraak aan dat je gebruik wil maken van vervangend vervoer. Je Volkswagen dealer zorgt dat er een auto voor je klaarstaat, in dit geval gratis.

Zijn software-updates verplicht voor mijn ID., bijvoorbeeld als de software van mijn auto al eens is geüpdatet?

Volkswagen adviseert beschikbare updates altijd te installeren. Je kunt gebruikmaken van extra’s en verbeterde functies nadat de update is geïnstalleerd.

Wat kost de software-update?

 De software-update is gratis.

Krijg ik een bevestiging van de software-update?

 Je Volkswagen dealer registreert je update in de Volkswagen systemen en documenteert dit in je digitale serviceplan.

Hoe weet ik of mijn ID. de software-update heeft gehad?

 Je Volkswagen dealer kan inzien welke software versie je hebt.

Kan ik alleen bij de Volkswagen dealer terecht die mijn auto geleverd heeft?

Nee, je kan voor de software-update bij alle Volkswagen dealers en servicepartners terecht.

Heb je nog vragen?

We kunnen ons voorstellen dat een software update vragen bij je oproept. Heb je vragen of wil je graag meer informatie over de update? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

DISCLAIMER

* Geldt voor ID.3 modellen, reeds aanwezig op ID.4 en ID.5.