Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info

De nieuwe Volkswagen Transporter

Veelzijdiger dan ooit 

De nieuwe Volkswagen Transporter komt eraan

In 2024 introduceren we de opvolger van de huidige Transporter 6.1. Deze nieuwe generatie van de Transporter is op alle fronten verbeterd. Zo krijgen de nieuwe modellen een aanzienlijk verder uitgebreide standaarduitrusting – met onder meer een digitale cockpit, centraal display en de nieuwste assistentiesystemen – plus volledig nieuwe en efficiënte aandrijfsystemen. Zo wordt de nieuwe Transporter de eerste Volkswagen bedrijfswagen die leverbaar wordt met diesel-, plug-in hybride- en elektrische aandrijflijnen. Naar verwachting start de voorverkoop in Nederland in het voorjaar van 2024.

Het beste van de nieuwe Transporter

  • Grote keuze uit aandrijflijnen: diesel-, plug-in hybride- en volledig elektrisch
  • Groter laadvolume, hoger laadvermogen en groter trekgewicht
  • Langer en breder dan zijn voorganger
  • Brede keuze aan carrosserievarianten
  • Strak ontwerp en nog rijkere standaarduitrusting

Stijlvol design en uitgebreide standaardvoorzieningen

Met zijn stijlvolle ontwerp is de nieuwe Transporter direct herkenbaar als lid van de Volkswagen Bedrijfswagens-familie. De standaard LED-koplampen en achterlichtunits dragen bij aan het aerodynamische design. Zoals zijn voorgangers is hij verkrijgbaar met zowel een achterklep als openslaande deuren.

Bovendien wordt de Transporter standaard geleverd met een scala aan functies, waaronder een elektronische parkeerrem met Auto Hold-functie, een 12-inch digitaal instrumentenpaneel (Digital Cockpit), een geavanceerd infotainmentsysteem (met DAB+, Apple CarPlay, Android Auto, online diensten en een 13-inch touchscreen), een multifunctioneel stuur, een regensensor, Lane Assist rijbaanassistentie, Autonomous Emergency Braking Front Assist en dynamische verkeersbordherkenning met eenrichtingsverkeerwaarschuwing.

Brede keuze aan carrosserievarianten

De nieuwe Transporter biedt een uitgebreide selectie aan carrosserievarianten, waaronder de gesloten bestelwagen (zonder ramen achterin), dubbele cabine, Kombi (met ramen achterin) en Chassis Dubbele Cabine. Optioneel zijn het verhoogde dak beschikbaar voor zowel de Kombi- als de gesloten bestelwagenmodellen. Bovendien zijn de gesloten bestelwagen, dubbele cabine en Kombi ook verkrijgbaar met een verlengde wielbasis. Het verhoogde dak kan nu ook gecombineerd worden met de kortere wielbasis.

Langer en breder

De nieuwe Transporter heeft een lengte van 5.050 mm, een toename van 146 mm vergeleken met zijn voorganger. De wielbasis is uitgebreid tot 3.100 mm, een stijging van 97 mm, en er is een optie voor een verlengde uitvoering met een wielbasis van 400 mm extra (totale lengte: 5.450 mm). Met een breedte van 2.032 mm is de nieuwe Transporter 128 mm breder dan zijn voorganger (zonder buitenspiegels). Deze vergrote afmetingen bieden extra interieurruimte en een groter laadvolume.

Extra laadvolume, laadvermogen en trekgewicht

Met de vergrote lengte, breedte en wielbasis biedt de nieuwe Transporter aanzienlijk verbeterde laadmogelijkheden. Het maximale laadvolume van de Transporter met standaard wielbasis en dak is nu uitgebreid tot 5,8 m3. De maximale laadbreedte tussen de wielkasten meet nu 1.392 mm (+148 mm). Het maximale laadvermogen van de Transporter met standaard wielbasis en een dieselmotor is gestegen van 1,2 naar 1,3 ton. Voor de gesloten bestelwagen met een dieselmotor en een vermogen van 110 en 125 kW is het maximale aanhangergewicht (geremd met een stijgingspercentage tot 12%) verhoogd van maximaal 2,5 naar maximaal 2,8 ton. Tot slot is de maximale dynamische daklast gestegen van 150 kg naar 170 kg.

Diesel, Plug-in Hybride en Volledig Elektrisch

De nieuwe Transporter introduceert voor het eerst de mogelijkheid van plug-in hybride aandrijving (eHybrid) en een volledig elektrische variant (e-Transporter), als alternatief voor de dieselmotoren (TDI).

Wat betreft vermogen biedt de Transporter een scala aan keuzemogelijkheden, waaronder drie TDI-varianten: 81 kW (110 pk), 110 kW (150 pk) en 125 kW (170 pk). Daarnaast is er de optie van plug-in hybride aandrijving, met een systeemvermogen van 171 kW (233 pk), en vier volledig elektrische versies: met respectievelijk 85 kW (116 pk), 100 kW (136 pk), 160 kW (218 pk) en 210 kW (286 pk). De laatste drie modellen worden standaard geleverd met een 83 kWh (bruto) accupakket, terwijl de basisversie met de 85 kW elektromotor wordt aangedreven door een 54 kWh (bruto) variant.

TDI- en eHybrid-modellen zijn standaard voorzien van voorwielaandrijving. Optioneel is 4MOTION vierwielaandrijving beschikbaar voor de TDI-versies vanaf 110 kW. De volledig elektrische modellen worden aangedreven door achterwielaandrijving; in de toekomst zal ook een versie met vierwielaandrijving beschikbaar zijn.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief van de nieuwe Transporter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom de nieuwe Volkswagen Transporter.

Blijf op de hoogte: De nieuwe Volkswagen Transporter

Veelgestelde vragen over de nieuwe Volkswagen Transporter

Wanneer wordt de nieuwe Volkswagen Transporter onthuld?

De allereerste teaserbeelden en -video van de nieuwe Transporter zijn onthuld op 11 december 2023. De wereldpremière wordt naar verwachting medio april gehouden.

Wanneer kan ik de nieuwe Volkswagen Transporter bij de dealer in de showroom verwachten?

Na de wereldpremière van de nieuwe Volkswagen Transporter in april 2024, wordt verwacht dat de introductie op de Nederlandse markt plaatsvindt in december 2024. De precieze datum is op dit moment echter nog niet bekend.

Wanneer worden de prijzen bekend gemaakt?

Na de wereldpremière van de nieuwe Volkswagen Transporter in april 2024, wordt verwacht dat de introductie op de Nederlandse markt in december 2024 zal plaatsvinden. De technische specificaties en prijzen zullen worden onthuld in aanloop naar de introductie, maar de exacte datum is nog niet bekend.

In Duitsland is de voorverkoop gestart, wanneer start de voorverkoop in Nederland?

Verwacht wordt dat de voorverkoop in Nederland van start gaat rond medio mei 2024. Momenteel is het helaas nog niet mogelijk om in Nederland voor te verkopen, omdat de definitieve technische gegevens nog niet beschikbaar zijn. In Duitsland is het op dit moment echter volgens de geldende wet- en regelgeving toegestaan om voorverkopen te doen zonder dat alle definitieve technische gegevens bekend zijn.

Komt er een volledig elektrische uitvoering van de nieuwe Volkswagen Transporter?

Ja, er wordt een volledig elektrische variant geïntroduceerd - de nieuwe e-Transporter. Deze zal beschikbaar zijn met vermogens van 85 kW (116 pk), 100 kW (136 pk), 160 kW (218 pk) en 210 kW (286 pk). De laatste drie modellen zullen standaard worden uitgerust met een accupakket van 83 kWh (bruto), terwijl de basisversie met de 85 kW elektromotor wordt geleverd met een accupakket van 54 kWh (bruto). De exacte actieradius is op dit moment nog niet bekend, aangezien deze afhankelijk is van de uiteindelijke technische specificaties.

Komt er een hybride uitvoering van de nieuwe Volkswagen Transporter?

De geüpdatete Transporter komt met eigentijdse, zuinige dieselmotoren en biedt daarnaast de mogelijkheid van een plug-in hybride variant, genaamd eHybrid. Deze eHybrid-variant is uitgerust met een krachtige 2.5 liter benzine-hybride motor, wat resulteert in een indrukwekkend systeemvermogen van 171 kW / 233 pk. De exacte actieradius moet nog worden bevestigd en zal afhangen van de definitieve technische specificaties.

Wat zijn de technische specificaties van de nieuwe Volkswagen Transporter?

De uitgebreide technische specificaties zijn momenteel nog niet beschikbaar. We zijn actief bezig met het onderzoeken van manieren om de reeds beschikbare en deelbare technische gegevens zo spoedig mogelijk toegankelijk te maken.

Wat is het laadvolume van de nieuwe Volkswagen Transporter?

De nieuwste Transporter vertoont significante groei op alle fronten. Het maximale laadvolume van de Transporter met standaard wielbasis en standaard dak is nu uitgebreid tot 5,8 m3. De maximale laadbreedte tussen de wielkasten meet nu 1.392 mm, wat een toename betekent van 148 mm.

Daarnaast is het laadvermogen van de nieuwe Transporter met standaardwielbasis en dieselmotor verhoogd van 1,2 naar 1,3 ton. Voor de gesloten bestelwagen met dieselmotor en een vermogen van 110 en 125 kW heeft Volkswagen Bedrijfswagens het maximale aanhangergewicht (geremd met een stijgingspercentage tot 12%) verhoogd van 2,5 naar 2,8 ton. Tot slot is de maximale dynamische daklast gestegen van 150 kg naar 170 kg.

Klopt het dat de bediening van de automaat niet meer via een schakelpook gaat, maar via een keuzehendel aan het stuur?

Ja, in de nieuwe Volkswagen Transporter zal de automatische transmissie bediend worden via een keuzehendel geplaatst achter het stuur.

Komt er ook een 4MOTION (4x4) uitvoering van de nieuwe Volkswagen Transporter?

Ja, zowel voor diesel als volledig elektrisch is er de mogelijkheid. Bij de dieselvarianten met automatische transmissies vanaf 110 kW kan er gekozen worden voor 4MOTION aandrijving. Wat betreft de volledig elektrische variant, wordt verwacht dat deze vanaf eind 2025 optioneel uitgerust kan worden met 4MOTION aandrijving.